Ana sayfa » Siyaset » “AKŞENER, PARTİSİNİ BİR ARADA TUTMAK VE SEÇİME MOTİVE ETMEK İÇİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR…”

“AKŞENER, PARTİSİNİ BİR ARADA TUTMAK VE SEÇİME MOTİVE ETMEK İÇİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın altılı masaya katılma talebinin reddedilmesinin, İYİ Parti’de rahatsızlığa yol açtığı konuşuluyordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in diğer liderlerin kararı karşısında ‘direnmediği’ belirtilse de, Halk TV yazarı İsmail Saymaz dikkati çeken bir görüş dile getirdi.

Partinin, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili AKP ile görüşen HDP’yle de gerilim yaşadığını hatırlatan gazeteci, şunları kaydetti:

“Başta ifade ettiğim üzere İYİ Parti’nin BTP girişimi ve HDP ile yaşadığı gerilim, daha büyük bir krizin ayak sesleri şeklinde okunabilir. Asıl fırtına, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde kopacak. İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına direnç gösteriyor. Akşener, ‘Kazanacak aday’ derken Kılıçdaroğlu’dan başka bir adayı ima ediyor. HDP oyuna muhtaç olmamak istiyor.

‘PARTİSİNİ BİR ARADA TUTMAK VE SEÇİME MOTİVE ETMEK İÇİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR…’

Bu potansiyele sahip Mansur Yavaş, irade göstermiyor. Ekrem İmamoğlu ise uzak ihtimal görünüyor.

Ne mi olur?

Kılıçdaroğlu adaylığını masaya getirdiğinde Akşener, ‘Ben bu talebi partimin Genel İdare Kurulu’na ve il başkanlarıma sormam gerekiyor’ diyecektir. Bu mekanizmalardan ‘Evet’ çıkması mümkün değil. Şu halde Akşener, ‘Başbakan olacağım’ demesine karşın partisini bir arada tutmak ve seçime motive etmek için cumhurbaşkanı adayı olabilir.

Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin öncülüğündeki 81 il başkanının, Akşener’in adaylığı için girişim başlatması da elini kolaylaştıracak. Bugün değilse bile birkaç ay sonra Akşener’i, arayıp bulduğu ayakkabılarını eline almışken görebiliriz…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com