Ana sayfa » Güncel » Arabam.com Araştırdı: “Araba Almayı Bırak Kasko Bile Yaptıramıyoruz…”

Arabam.com Araştırdı: “Araba Almayı Bırak Kasko Bile Yaptıramıyoruz…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yeni bir araç sahibi olmak enflasyon ve dövizdeki artışla halihazırda fazlasıyla zorlaştı. Fakat bu zorluğu aşarak bir araç sahibi olanlar, bu kez yüksek araç giderleriyle karşılaştı. Araç sigortası ve kaskosu gibi maliyetler, bu yıl içinde inanılmaz bir artış gösterdi.

İkinci el araç ilan platformu Arabam.com tarafından paylaşılan son veriler, bu artışın araç sahipleri üzerindeki olumsuz etkisini net bir şekilde gösterdi. Araç sahiplerinin büyük çoğunluğu artık kasko yapmayı düşünmediğini bildirdi. Hatta katılımcıların üçte ikisinden fazlası, kasko fiyatlarından haberi bile olmadığını ifade etti.

Araç sahiplerinin yarısından fazlası kasko yaptırmayacağını söyledi:

Bu ay 907 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada katılımcıların %52,5’i araçlarına kasko yaptırmayacağını bildirdi.

Kaskonun önündeki en büyük engel fiyatlar:

Kasko yaptırmayı düşünmeyen katılımcıların %65,4’ü, bu düşüncelerinin nedenini artan kasko maliyetlerine bağladı. %18,4’ü trafik sigortasının yeterli olduğunu düşündüğünü, %16,2’si ise trafikte kendisine güvendiği için kasko yaptırmayacağını ifade etti.

Trafik sigortasında da benzer tablo var:

Katılımcıların %78,6’sı araçları için trafik sigortası yaptıracağını açıklarken, yaptırmayacağını söyleyen %21,4’lük kesim bunun nedenlerini şu şekilde paylaştı:

Trafik sigortası maliyetleri arttığı için: %44,8
Aracım eski olduğu için: %41,4
Bana değil karşı tarafa faydası olduğu için: %13,8

Araçları için kasko yaptıracağını belirten katılımcıların %46,1’i tam kaskoyu tercih ettiğini paylaştı. %30,6’sı genel kasko, %17,1’i genişletilmiş kasko ve %6,2’si dar kaskodan yana olduğunu belirtti.

Yılbaşı kadar kısa süre öncesinde tablo bambaşkaydı:
Arabam.com, ocak ayında yaptığı aynı araştırmasında katılımcıların %60,9’unun araçları için kasko yaptıracağını ortaya koymuştu. Sadece 11 ay içinde gelinen şartlar, araç sahiplerinin büyük bir çoğunluğunun fikrini değiştirmiş durumda…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com