Ana sayfa » Güncel » BELEDİYE İŞÇİLERİNE MECLİS ÖNÜNDE POLİS ENGELİ…

BELEDİYE İŞÇİLERİNE MECLİS ÖNÜNDE POLİS ENGELİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), toplu iş sözleşmesi yapmalarına engel olan Sayıştay kararını protesto etmek için TBMM’nin Çankaya Kapısı önünde açıklama yapmak istedi. Sendika üyelerine müdahale eden polis, açıklama yapılmasına izin vermedi.

Tüm Bel-Sen, belediyelerin imzaladıkları toplu sözleşmelerde çalışanlara yapılan mali ödemelerin yüksek olduğu, bunun kamu zararı yarattığına ilişkin Sayıştay kararının toplu iş sözleşmesi yapmalarına engel olduğunu belirtti.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu nedeniyle toplu iş sözleşmesinin kısıtlandığını ve kurum temsilcilerine baskı uygulandığını belirten Tüm Bel-Sen üyelerinin eylemine polis engel oldu. TBMM ve çevresindeki 1 kilometrelik alanda açıklama yapmanın yasak olduğunu belirten polis, kitleye dağılma çağrısı yaptı. Sendika temsilcileri, bunun keyfi bir engelleme olduğunu ifade ederek açıklama yapma taleplerini yineleyince polis, kitleye müdahale ederek TBMM önünden uzaklaştırdı.

Polis müdahalesine tepki gösteren Tüm Bel-Sen Başkanı Erdal Bozkurt, “Burada açıklama yaptırılmıyor. Yasal engeller varmış. Aslında bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız” dedi…

(ANKA)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com