Ana sayfa » Siyaset » RUHAVİOĞLU: “FAKIBABA’NIN HATRI İÇİN AK PARTİ’Yİ TERK EDEBİLECEK BİR GRUP VAR…”

RUHAVİOĞLU: “FAKIBABA’NIN HATRI İÇİN AK PARTİ’Yİ TERK EDEBİLECEK BİR GRUP VAR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ahmet Eşref Fakıbaba, yaklaşık yirmi yıllık süre içerisinde kimi zaman ayrılıp geri döndüğü, bakanlık dahil birçok üst düzey görev üstlendiği AKP’den istifa ettiğini açıkladı ve “Sıfırdan başlıyorum” diyerek yoluna İYİ Parti’yle devam edeceğini duyurdu.

Kendisi, partinin Şanlıurfa’daki ‘en büyük güçlerinden biri’ olarak biliniyordu. Bugün bile halen birçok siyaset bilimci, Fakıbaba’nın seçilebilmek için herhangi bir partiye ihtiyacı olmadığı görüşünde.

Belki de iktidar partisi, bu durumun da etkisiyle sert eleştiriler de yöneltse, rest de çekse, kapılarını her zaman Fakıbaba’ya açık tuttu.

Gelişmeyi, Rawest Araştırma / Kürt Çalışmaları Merkezi Direktörü Reha Ruhavioğlu ile konuştuk.

Ruhavioğlu, öncelikle bunun ‘sadece bir vekil transferi’ olmadığının altını çizdi.

‘FAKIBABA’NIN HATRI İÇİN AK PARTİ’Yİ TERK EDEBİLECEK BİR GRUP VAR…’

“Örneğin ‘Urfa’dan Fakıbaba İYİ Parti’nin adayı oldu’ diyelim. İYİ Parti, Urfa’dan normalde hala bugünkü verilere göre çıkamadığı vekili artık çıkarır. Fakıbaba’nın böyle bir rüzgarı var” diyen Ruhavioğlu, şöyle devam etti:

“Fakıbaba’nın hatrı için AK Parti’yi terk edebilecek bir grup var ve gidecekleri yer, örneğin CHP gibi muhazakarlarla arada duvarın olacağı bir parti değil de, İYİ Parti gibi daha merkez sağ bir parti olduğunda o biraz daha kolaylaşır. AK Parti’ye tahmin edildiğinden daha büyük bir kayıp yaşatır.”

İYİ PARTİ’YE NE KATAR?…

İktidar partisinin Urfa’da halihazırda bir düşüş yaşadığını, oy kaybının yüzde 15 -20’lere dayandığını dile getiren Ruhavioğlu, “CHP’nin oyunun üç katına çıktığını biliyoruz. İYİ Parti kötü görünmüyor ama bugüne kadar vekil çıkarabilecek bir potansiyel göstermiyordu. Bugünden sonra gösteriyor olur büyük ihtimalle” ifadesini kullandı ve ekledi:

“Eğer tabii ki Fakıbaba’yı aday yapacaklarsa ya da Fakıbaba o seçimde sahada çalışacaksa… Bu zamana kadarki vekil transferlerinden daha öte bir şeyden bahsediyoruz.

Fakıbaba, İYİ Parti’den vekil adayı da olmayabilir. İnsanlar onu daha çok büyükşehir belediye başkanlığına yakıştırıyorlar. Sonradan gelen belediye başkanları iyi şeyler de yaptılar elbette, ancak hiçbiri Fakıbaba’nın yokluğunu dolduramadı. Böyle mi olur, yoksa vekil mi olur onu şimdiden bilemeyiz.

Ancak Fakıbaba’nın Urfa’da epey güçlü bir ağırlığının olduğunu, yani bazı aşiretler – aileler değil, gayet anonim halk kitlesi üzerinde etkisinin olduğunu, ‘Fakıbaba yer değiştirdiyse, o da durmuyorsa durulacak yer’ kanaatinin, dolduysa eğer bardağı taşıracak damla olacağını düşünüyorum…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com