Ana sayfa » Güncel » İŞ YAPAMIYORLAR, BÜYÜK MİTİNGE HAZIRLANIYORLAR…

İŞ YAPAMIYORLAR, BÜYÜK MİTİNGE HAZIRLANIYORLAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Konak Belediye Meclis Üyesi-Eczacı Barış Özgen, İZ Televizyonu’nda yayınlanan Pınar Teke ile Gün Doğdu programının konuğu oldu. Eczacıların sorunlarını dile getiren ve sağlıkta şiddete değinen Özgen yapılacak olan mitingde halk sağlığını korumak ve haklarını almak adına halkı yanlarında görmek istediğini ifade etti.

Bodrum’dan bağlanan ve Bartın’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet dileyen CHP Konak Belediye Meclis Üyesi-Eczacı Barış Özgen yaşanan olayın kader olmadığını ifade etti. Özgen, “Mesleğini, hayatını insan hayatına bağışlamış ve bu konuda yemin etmiş eczacılar olarak bu mitingi yapamazdık. Önümüzdeki günlerde tarih belirlenecektir” şeklinde konuştu.

‘İFLASIN EŞİĞİNDEYİZ’

Halk sağlığı için çalıştıklarını vurgulayan Özgen “Birçok belediye başkanlarımız ve çeşitli bürokratlar ile halk sağlığı ve haklarımız için toplantılar yapıyoruz. 4 gün buradayız. İlerleyen günlerde Sağlıklı Kentler Birliği için Denizli Pamukkale’de bir seminere katılacağım. Gerek kamu gerek serbest eczacılar olarak ülkenin 27 bin noktasında halkın doğru bir şekilde ilaca erişmesi için halk sağlık danışmanı olarak hizmet vermekteyiz.

Halk sağlığı için çalışan çok önemli sağlık kuruluşlarıyız. Böyle bir meslek topluluğunun değer görmesi gerekirken yıllardır görmezden gelinme, sorunlarımızı duyulmaması gibi bir tavırla karşı karşıyayız” dedi.

‘KÖKTEN ÇÖZÜM İSTİYORUZ’

Özgen, halk sağlığı ve haklarını korumak için miting yapacaklarını söyledi. Kesin çözüm istediklerini vurgulayan Özgen, “Küçük dokunuşlar yaparak eczacılık mesleğini bir şekilde rahatlattıklarını söylüyor yöneticiler. Bu böyle değil. 8 Temmuz 2022’de ilaç kârlılıkları ile ilgili bir düzenleme yaptılar ve eczacılara yansıyan oran yüzde 1.75’ti. Mitingden 5 gün önce yine bir düzenleme yaptılar. ‘Yüzde 10 kârlılığı artırdık’ diyorlar ama yüzde 3’lük ciroda yüzde 1’lik bir artış söz konusu.

Asgari ücret zammını dahi karşılamaktan uzak, anlamsız düzenlemeler bunlar. Eczacılar küçük dokunuşlar değil kökten çözüm istiyorlar. Yapacağımız bu mitingi eczacıların ayakta kalması ve halk sağlığını korumak için yapıyoruz. İlacını bulamayıp ölen, fiyat farkını ödeyemeyip tedavisini tamamlayamayan hastalar ve hak gasplarına karşı yapıyoruz. Bugün halkımız eczacılara sahip çıkarsa kendi sağlıklarına da sahip çıkmış olurlar. Bu işten ekmek yiyen herkesle bu mitingi gerçekleştireceğiz ve haklarımızı alacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

‘HİZMET VEREMEZ DURUMA GELDİK’

Sağlıkta şiddete dikkat çeken Özgen, sağlıkçıların halkla karşı karşıya kaldıkça şiddetin devam edeceğini söyledi. Özgen, “Sağlıkta sorun arttıkça, biz hasta ile karşı karşıya kaldıkça bu şiddetin bitmesi mümkün değil. Hizmet veremez duruma geldik. Halk sağlığını korumak ve hakkımızı savunmak halkımızı yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com