Ana sayfa » Güncel » BİLİRKİŞİ HEYETİNDEN, MADEN FACİASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA: “İHMAL VAR…”

BİLİRKİŞİ HEYETİNDEN, MADEN FACİASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA: “İHMAL VAR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bartın’da 41 işçinin hayatını kaybettiği madende incelemede bulunan bilirkişi heyeti açıklamada bulundu.

Bartın Baro Başkanı Avukat Ferhat Parlatır, “Bizim genel olarak izlenimimiz ve tespitlerimiz burada olayın bir ihmal olduğu. Yakın bir zamanda bilirkişilerin ön raporları doğrultusunda sorumluların tespit edilip adalet önünde hesap vereceklerini düşünmekteyiz” dedi.

Parlatır, “Maden faciamıza ilişkin yaklaşık 6,5 saat süren keşfimize Bartın Cumhuriyet Başsavcısının bizzat katılımıyla 3 savcı, yönetim kurulu üyesi ve avukat arkadaşlarla burada bulunup tamamladık. Daha önceden dijital materyallere el konmuştu. Bugün yapılan keşifte gerek idari personel gerekse teçhizatlar yönünden bilirkişiler yerinde inceleme yapmış bulunmaktadır.

Madende hala can güvenliği sağlanamadığı için madenin içine giriş mümkün olmamıştır. Bizim genel olarak izlenimimiz ve tespitlerimiz burada olayın bir ihmal olduğu ve yakın bir zamanda bilirkişilerin ön raporları doğrultusunda sorumluların tespit edilip adalet önünde hesap vereceklerini düşünmekteyiz” dedi.

“SAVCILIK GÖRÜŞ BİLDİREMEZ”

Savcılığın şu aşamada görüş bildirmesinin mümkün olmadığını söyleyen Parlatır, “Avukat arkadaşlarla kendi içimizde yaptığımız tespitler ve gözlemlere dayalı olarak birtakım bulgulara ulaştık.

Fakat soruşturmanın sıhhati açısından kamuoyu ile paylaşılması mümkün değildir. Çok yakın bir zamanda sorumluların, şüphelilerin tespit edilip yargı önünde hesap vereceğinden buradan sizlerle paylaşabiliriz” diye konuştu…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com