Ana sayfa » Güncel » ESKİ AKP’Lİ SAVCININ FETÖ İLE İLİŞKİSİNİ YAZDI, ERİŞİM ENGELİ GELDİ!…

ESKİ AKP’Lİ SAVCININ FETÖ İLE İLİŞKİSİNİ YAZDI, ERİŞİM ENGELİ GELDİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gazeteci Barış Pehlivan’ın Cumhuriyet gazetesinde yazdığı bir yazı ile ilgili haber ve paylaşımlara erişim engeli getirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Pehlivan, kararın Kilis Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındığını duyurdu.

Toplam 79 haber ve paylaşıma erişim engeli geldiğini de ifade eden Pehlivan, ”Kilis Sulh Ceza Hâkimliği, savcı Hüseyin Çolak’ın AKP yöneticisiyken silahıyla birini yaraladığını ve FETÖ’nün derneğine üyeliğini haberleştirdiğim yazıma dair bu tweet de dahil 79 haber ve sosyal medya içeriğinin kaldırılmasına hükmetti” ifadelerini kullandı.

PEHLİVAN NE YAZMIŞTI?…

2008 yılında AKP Gaziantep Merkez Şehitkamil İlçe Başkanı olan Avukat Hüseyin Çolak, o tarihlerde trafikte tartıştığı bir şahsı silahla vurmuş, Çolak, daha sonra Kilis’te Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirilmişti.

Pehlivan yazsının devamında FETÖ’nün Gaziantep Güneydoğu bölgesi avukatlar imamı Kamil Bakum’un itirafçı olduğunu hatırlatmış, Bakum’un hâkim ve savcılık mülakat sınavına gireceklere provalar yaptırdığını söylediğini aktaran Pehlivan, “Müdafaa Demokrasi ve Hukuk Derneği” ismini verdiğini söyledi.

İtiraflara 15 Temmuz’dan sonra KHK ile kapatılan FETÖ’nün bu derneğinin bir odasında örgüt mensubu avukatlara mülakat provaları düzenleniyordu. Silahla yaralama suçunu işleyen Cumhuriyet Savcısı’nın da bu derneğe üye olduğunu aktaran Pehlivan, Çolak’a ulaşarak merak ettiklerini sormuştu…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com