Ana sayfa » Siyaset » SİYASİ TEMAS YOK DEDİ, BİLİM İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ…

SİYASİ TEMAS YOK DEDİ, BİLİM İNSANLARIYLA BİR ARAYA GELDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD temasları MIT ziyaretiyle başladı. Ünlü Türk fizikçi Canan Dağdeviren ve Dr. şehir bilimci Kent Larson ile görüşen Kılıçdaroğlu, Boston’da Türk öğrencilerle buluştu. Kılıçdaroğlu gün içerisinde ekonomist Daron Acemoğlu ile görüşeceğini açıkladı.

CANAN DAĞDEVİREN İLE GÖRÜŞTÜ…

Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, Boston’da; 10 Türk akademisyenin görev yaptığı Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT), ünlü Türk fizikçi Dr. Canan Dağdeviren ile enstitüdeki Media Lab’da yürütülen çalışmaları inceledi.

Kılıçdaroğlu, ziyaretini sosyal medya hesabından “Boston’da güne çok verimli bir toplantı ile başladık. Dünyanın en parlak bilim insanlarından Dr. Canan Dağdeviren ile çığır açan biyomedikal çalışmalarını konuştuk. Türkiye’nin bilimde dünya ile rekabet edebilmesi Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı vizyonumuzun kalbinde yer alacak.” diyerek duyurdu.

KENT LARSON İLE GÖRÜŞME…

Kemal Kılıçdaroğlu, dünyaca ünlü şehir bilimci Kent Larson ile bir araya geldi. Larson, Kılıçdaroğlu’na; kentlerin kalkınma planlarına ilişkin geliştirilen yeni modelleri aktardı. Burada kentlerin kültür, eğitim, nüfus yoğunluğu gibi tüm kriterlerinin işlendiği bir “sıcaklık haritası” çıkarıldığı; böylece kentlerin trafik gibi sorunlarına çözüm arandığı belirtildi.

İstanbul’un trafik sorununun çözümü için de çalışan Larson’un önerilerinden birinin “Binaların katlarının yükseltilmesi ve burada üretilecek konutun rantı önleyecek şekilde topluma eşit şekilde paylaşılması” olduğu belirtildi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com