Ana sayfa » Güncel » SİYAH MASKE İLE MECLİSE GELDİLER,: “SANSÜR YASASINI” PROTESTO ETTİLER!…

SİYAH MASKE İLE MECLİSE GELDİLER,: “SANSÜR YASASINI” PROTESTO ETTİLER!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Parlamento muhabirleri, TBMM’de görüşülen Sansür Yasası’nı ağızlarını bantlayarak protesto etti.

Eylemi düzenleyen Türkiye Gazeteciler Sendikası adına konuşan TGS Başkanı Gökhan Durmuş, “Sansür Yasası’nın geri çekilmesini istiyoruz. Bu yasa gazetecilerin de toplumun da nefes borularını ortadan kaldıracak. O yüzden bugün Meclis’te yasanın geri çekilmesi için siyah maskelerimizle ses veriyoruz” diye konuştu.

Tüm itirazlara rağmen sansür yasasında ısrar edilmesini TBMM genel kurul salonundan çıkarak protesto etti.

TİP Milletvekili Ahmet Şık, gazetecilerin protestosunu canlı yayınla aktardı. Şık, “Çoğulculağa değil çoğunluk olmaya dayanan bir parlamento olduğu için elbette teklifin yasalaşıcağından kimsenin kuşkusu yok. Ama en azından herkes sözünü söylemeye çalışıyor” dedi.

Şık şöyle devam etti:

“Bu sadece haber yapma değil vatandaşın haber alma hakkını da engelleyen bir yasa bu. Anketleri eğer doğru kabul edersek iktidarın bu kadar erime yaşadığı dönemde hiç riske edemeyeceği bir seçim var. Kuvvetle muhtemel seçim döneminde sosyal medyanın sesi daha çok kısılacak.

Gazeteci arkadaşlarımızın hepsi ağzını siyah maske ile kapatmış durumda. Bu teklifin yasallaşmasından sonra medyanın düşeceği durumun bir görüntüsü bu…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com