Ana sayfa » Siyaset » ALTAY: “KANUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI 500 BİN HANE İÇİN ÇIKIYOR…”

ALTAY: “KANUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI 500 BİN HANE İÇİN ÇIKIYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP İstanbul İl Başkanlığı “Umut Kapınızı Çalacak” diyerek başlattığımız “80 Günde Devr-i Alem” saha çalışması kapsamında düzenlenen basın toplantısında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay açıklama yaptı.

Engin Altay, “27. dönemde 3 bin 638 araştırma önergesi verdik. TBMM’de 27. dönemde sadece 11 araştıram komisyonu kuruldu. Milletin derdiyle dertlenmeyen Meclis Meclis değildir” dedi.

Engin Altay’ın açıklamalarının satır başları şöyle oldu:

İstanbul’un sorunlarını bilmiyor değildik. Güncellemeye ihtiyaç vardı. Uyuşturucu ve sığınmacı sorunu vardı. Şimdi ekonomik sorunlar bunun önüne geçti. Uyuşturucu ve sığınmacı sorunu can yakını olmaya devam ediyor.

  1. dönemde 3 bin 638 araştırma önergesi verdik. TBMM’de 27. dönemde sadece 11 araştıram komisyonu kuruldu. Milletin derdiyle dertlenmeyen Meclis Meclis değildir.

CHP olarak 2 bin 323 kanun teklifi verdik. Anayasallıktan da kopmadık. Parlamento öyle bir hal aldı ki çıkan kanunların neredeyse tamamı Anayasa’ya aykırı. Çıkan kanunların neredeyse tamamı 500 bin hane için çıkıyor.

İstanbul’un ve Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yok. Çalınan, yağmalanan milletin fakir fukaranın rızkıdır.

Metro için kredi bulmuş, onay vermiyor. Bakanı arayıp rica ettim. Melen Barajı; istiyorlar ki İstanbul susuz kalsın, Ekrem İmamoğlu’na kara çalalım diyorlar.

CHP siyaset bana ne verecek diye değil, ben insanlara ne vereceğim diye bakan bir partidir. Hep birlikte, el ele omuz omuza bu harami saltanatına son vermekte kararlıyız.

Provokasyonlara, Erdoğan’ın tahriklerine gelmeyeceğiz. Artık devletin daha fazla soyulmasına tahammül etmiyoruz. Milletin de tahammül edeceğini sanmıyoruz.

Burada örgütten istediğim bir şey var; genel başkanımıza, parti yönetimimize, kendimize güveneceğiz…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com