Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SENDİKASI İLÇE TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI…

ALİAĞA HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SENDİKASI İLÇE TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Hürriyetçi Eğitim Sendikası İlçe Temsilciliği Açıldı. Aliağa Hürriyetçi Eğitim Sendikası Temsilciliğine Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Eser ATAKAN getirildi.

İlçe Temsilcisi Eser ATAKAN, Hürriyetçi Eğitim Sendikası olarak kuruluş amaçlarının Hür ve eleştirel düşünceyi özümsemiş ve çok sesliliğe saygıyı garanti altına alan, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” anlayışıyla bağımsız sendikacılık faaliyetleri yapmayı zorunlu ve vazgeçilmez bir ilke kabul ederek, üyelerinin ve tüm eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki kazanımları ile hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek ve Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasasında yer alan, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ilkesine ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalarak demokrasinin korunup bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi için çaba göstermek olduğunu belirtti.

Ayrıca üyesi olsun ya da olmasın, tüm öğretmenlerin yanında olduklarını belirten Eser ATAKAN, öğretmenlerin tüm sıkıntılarında kendilerine destek olmanın en büyük hedefleri olduğunu belirtti.

Atakan şu an gündemde bulunan Öğretmenlik Meslek Kanuna (ÖMK) ile ilgili olarak;

ÖMK’nın öğretmenlerin mesleğe girişten emekliliğine kadar tüm süreçlerin belirleyen bir kanun olmasını istediklerini, temelde kariyer sistemine karşı olduklarını, 5 ve 15 yılda mali olarak öğretmenlere ek tazminat ödenmesini doğru bulduklarını belirtti.

Kariyer basamakları konusu Öğretmenlerin önemli bir kısmı mali imkansızlıklar sebebiyle kariyer basamaklarının olmasını kabullenmiş durumda olduğunu belirten Eser Atakan; birçok ilde bugüne kadar çeşitli eylemler yapıldığını, eğer bu konuda gerekli adımlar atılmazsa Hürriyetçi Eğitim Sendikası olarak eylemlerini arttıracaklarını belirtti.

Atakan bu bağlamda Hürriyetçi Eğitim Sendikasına katılmak isteyenlerin 0545 922 35 44 numaralı telefondan kendisine ulaşabileceği ifadesinde bulundu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com