Ana sayfa » Güncel » “YEMEKLERİN İÇİNDEN BÖCEK VE SİNEKLER ÇIKIYOR, HER YERİMİZ YARA BERE İÇİNDE…”

“YEMEKLERİN İÇİNDEN BÖCEK VE SİNEKLER ÇIKIYOR, HER YERİMİZ YARA BERE İÇİNDE…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yurtlarda büyük sorunlarla karşı karşıya kalan öğrencilerin şikâyetlerine bir yenisi daha eklendi. Bu sefer de adres Edirne oldu. Selimiye Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler yurtlarda hijyen ve böcek probleminin olduğunu ve yönetimin buna hiçbir çözüm bulmadığını söyledi.

Gerçek Gündem’e konuşan ve Edirne Selimiye KYK Yurdu’nda kalan üniversite öğrencisi, yurtta çok kötü şartlarda kaldıklarını anlattı:

“Kaldığım yurt kesinlikle herhangi bir insanın yaşayabileceği şartlarda değil. Çok fazla problemimiz var. Yemekhanede sorunlarımız bitmiyor, böceklerden dolayı her yerimiz yara bere içinde, geceleri uyuyamıyoruz. Ortak tuvaletler yeteri kadar temizlenmiyor. Büyük bir yer problemimiz var, etüt salonlarında sandalye eksikliği var.”

“YEMEKLERİN İÇİNDEN BÖCEK VE SİNEKLER ÇIKIYOR…”

Bir çok arkadaşının yurt yemeklerinden zehirlendiğini ifade eden üniversite öğrencisi, “ Hijyen koşullarının olmadığı yerlerde yemeklerimiz yapılıyor, geçen gece bir arkadaşım daha bu yemeklerden zehirlendi. Yemeklerimizin içinden ölü böcek ve sinekler çıkıyor. Bazen yemekler yetmeyince sosis kızartıp önümüze koyuyorlar” dedi.

“HER YERİMİZ YARA BERE İÇİNDE…”

Geceleri böceklerden dolayı uyuyamadıklarını ifade eden üniversite öğrencisi, yurt yönetiminin öğrencilerinin şikayetlerini ciddiye almayıp hiçbir önlem almadığını söyledi:

“Odalarımızda sineklik bile yok, geceleri uyuyamıyoruz. Odalara çekirge, böcek ve sinekler doluyor. Her yerimiz yara bere içinde ama ilaçlama yapılmıyor. Bunu yönetime defalarca söyledik, şikâyetlerimizi kabul dahi etmiyorlar.”

Gerçek Gündem’e konuşan diğer bir üniversite öğrencisi dün yurt odalarında zehirli olduğu söylenen böceği gördüklerinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Çok korkunçtu, eğer baştan beri ilaçlama yapılsaydı biz bu olayları yaşamayacaktık. Yataklarda ve banyoda böcekler dolaşıyor, böceği yatakta gördüğümüzde çok korktuk. Sopa yardımıyla zar zor odadan çıkarabildik. Yurdumuzda sinek, böcek ve yılan sorunu var. Her yerimizi sokuyorlar, kollarım şiş içinde.”

OTEL KONFORUNDA YURT VAAT ETMİŞTİ…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 14 Eylül’de Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeni Yurtlar Kampüsü’ndeki resmi açılış töreninde öğrenciler için otel konforunda yurt inşa ettikleri ifade etmişti. Erdoğan, “Bugün Türkiye yurtlar ve üniversiteleri arasında dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alıyor. Yurtlarımız donanımlı birer yaşam merkezi haline geldi. Kendini sosyal devlet diyen hiçbir Avrupa ülkesinde bile böylesine bir altyapı yoktur” diye konuşmuştu.

Ayrıca Erdoğan 19 Eylül’de Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Bizim yurtlar gerçekten çok lüks. Yemekler hakeza öyle. Ücretler çok çok düşük. Biz ranzalarda kaldık. Şimdi üç yatak, karyola, çalışma odası, gardırobu, her şeyi içinde” demişti.

Ancak Erdoğan, Türkiye’nin yurt ve üniversite konusunda dünyada en iyisi olduğunu savunsa da, yurtlarda kalan öğrencilerin şikâyetleri gerçeği gözler önüne seriyor…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com