Ana sayfa » Güncel » RUSYA UKRAYNA’NIN DOĞUSUNDAKİ 4 BÖLGEYİ İLHAK ETTİ, PUTİN BATI’YA MESAJ VERDİ…

RUSYA UKRAYNA’NIN DOĞUSUNDAKİ 4 BÖLGEYİ İLHAK ETTİ, PUTİN BATI’YA MESAJ VERDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki dört bölgeyi resmen topraklarına kattıklarını açıkladı.

Putin, “Luhansk, Donetsk, Herson bölgesi kararını verdi ve bu sonuçlar kabul edilecektir. Dört yeni bölge kararını verdi çünkü bu milyonların çok açık bir tercihidir. Tabii ki çok haklı bir şekilde bu onların hakkı. Bu BM’nin 1. maddesinde yazar, kendi kaderini tayin etme hakkı” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’nın doğusunda yer alan Donetsk, Luhansk, Kherson ve Zaporijya bölgelerinde geçtiğimiz hafta referandumlar düzenlenmişti. Silahlı birlikler nezaretinde yapılan referandumlarda yüzde 95 ile yüzde 99 arasında evet oyu çıkmıştı.

Kremlin gün içerisinde yaptığı açıklamada bu bölgelere bir saldırı olması durumunda bunun Rusya’ya saldırı olarak sayılacağını açıklamıştı.

PUTIN’DEN BATI’YA MESAJ…

İlhak konuşmasında Batı’ya mesajlar veren Putin şu ifadeleri kullandı:

“Bizi aptal yerine koyuyorlar. Rusya öyle bir medeniyet ki binlerce yıla dayanıyor. Biz başkalarının tarif ettiği kurallara göre yönetilecek bir ülke değiliz. Bu sözde birleşik Batı bölünemez sınırlar diyor, peki onlara kim veriyor bu hakkı. Bir yandan sınırlar dokunulmaz diyorlar bir yandan insanların özgür iradelerine saygı duymuyorlar.

Batılı elitler yalnızca uluslararası hukuk ve temel insan haklarını ihlal etmiyor aynı zamanda dünyayı ikiye bölüyor…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com