Ana sayfa » Güncel » OSB GELDİ, YOL GEÇTİ PLANLAR DEĞİŞTİ, ALİAĞA’NIN BARAJ HAYALİ SUYA DÜŞTÜ!…

OSB GELDİ, YOL GEÇTİ PLANLAR DEĞİŞTİ, ALİAĞA’NIN BARAJ HAYALİ SUYA DÜŞTÜ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 1/100.000 ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni Planı’nda yeni bir değişikliğe gitti. Askıya çıkarılan planlarla birlikte Aliağa sınırları içerisindeki kalan 350 hektarlık alanın statüsü değiştirildi.

Plan değişikliğine gerekçe olarak ise Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün 2. Bölge Müdürlüğü’nün yazısı gösterildi. Müdürlük, Kunduz Barajı ile içme ve kullanma suyu koruma kuşaklarının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planından kaldırılmasını talep etti.

‘OSB GELDİ, YOL GEÇTİ, MALİYET ARTTI..’

Yazıda Kunduz Barajı’nın yatırım planlamalarından çıkarılmasına gerekçe olarak, barajın adına, %90’lık kısmının ise özel mülkiyete kayıtlı olması, kamulaştırma bedellerinin ve yapım maliyetlerinin yükselmesi gösterildi. Bakanlık yazı doğrultusunda planlama alanında değişikliğe giderek bölgeyi tarım arazisine çevirdiğini duyurdu.

Plan gerekçesinde “İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın amaç, ilke ve stratejileri ile Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin çevre düzeni planlarında değişiklikleri düzenleyen 20. Maddesinin 2. fıkrasının “(d) Değişen verilere bağlı olarak planın
güncellenmesi” hükümleri çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda; İzmir İli, Aliağa İlçesi sınırları içerisinde yer alan ve DSİ 2. Bölge Müdürlüğünün 06.07.2022 tarih ve 2473149 yazısı doğrultusunda yatırım programından çıkarıldığı ifade edilen yaklaşık 350 hektar büyüklüğündeki Kunduz Barajı ve içme ve kullanma suyu koruma kuşaklarının, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planından kaldırılması ve rezervuar alanının mevcut arazi kullanımı doğrultusunda “tarım arazisi” olarak düzenlenmesine yönelik İzmir Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin oy birliği ile uygun olduğuna onaylanmak üzere Bakanlık Makamına sunulmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com