Ana sayfa » Yerel » TOBB ALOSBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AÇILDI…

TOBB ALOSBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ AÇILDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Güçlü altyapısı, lojistik konumu ve yapmış olduğu yatırımlar  ile yerli-yabancı sanayicilerin, ilgi odağı olan  ve hızla gelişen Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayicilerin kalifiye ara eleman ihtiyacını çözecek proje okulunu hayata geçirdi.

ALOSBİ, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği ile hayat geçen okulun açılışı , TOBB Başkanı Rifat HISARCIKLIOĞLU, EBSO Başkanı Ender YORGANCILAR, İZTO Başkanı Mahmut ÖZGENER, Ticaret Borsası Başkanı Işınsu KESTELLİ , İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim KÖŞGER ve iş dünyasından önde gelen isimlerinin katılımlarıyla kalabalık bir törenle gerçekleştirildi.

24 dersliği bulunan okulda , ayrıca kapalı spor salonu, 100 erkek ve 100 kız olmak üzere 200 öğrenci kapasiteli pansiyon da bulunuyor. Yabancı dil ağırlıklı eğitim verecek olan  TOBB ALOSBİ Proje Meslek Lisesi, bu yıl kimya, elektrik elektronik, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanlarıyla eğitim öğretime başladı.

“TOBB işbirliği ile Türkiye’nin ilk proje meslek lisesini hayata geçirmenin heyecan ve gururunu yaşadıklarını belirten ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, bölgede üretim yapan firmaların personel taleplerinin karşılanması amacıyla, geçmişteki köy okullarını örnek alarak, mesleki ve teknik eğitim lisesi eğitimi ile kalifiye ara eleman yetiştirilmesine karar verdiklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl temeli atılan okul inşaatının tamamlanarak bu eğitim öğretim yılına yetiştirildiğini vurgulayan Tezcan,

“ Sanayicilerimizin ihtiyacı doğrultusunda, öğrencilerin fabrikalarda yapılan üretimin bir parçası olması ve mezun edilen öğrencilerin yapacakları işle ilgili tecrübe sahibi olarak mezun olmaları çok büyük önem taşıyor.

Lisemizden mezun olan öğrenciler bölgemizde yatırım yapan firmaların yetişmiş ara elaman ihtiyacını karşılayacağı gibi bu donanımda  bir okulun bölgemiz içerisinde yer alması, yatırımcının bölgemizi tercih etmesini sağlayacaktır…” dedi…

Tezcan’ın konuşmasının tam metni şöyle:

ALOSBİ Yönetim kurulu başkanı Haluk Tezcan ise törende şu konuşmayı yaptı:

“Hepinizi şahsım ve yönetim kurulum adına selamlıyorum. Bugün bizim için çok anlamlı olan TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Değerli Başkanım Bu kadar yoğun programınızda bugün bizlere zaman ayırdığınız, bizlerle birlikte olduğunuz ve bizleri böyle anlamlı bir günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum.

Biz ALOSBİ olarak, bu okulu kendi imkanlarımızla yapacak gücümüz varken, bu okulun Türkiye’de bir model olması ve Türkiye’de diğer organizelere örnek olabilmesi açısından sizlerle birlikte bu projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projede emeği geçen başta Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanım Sayın Ender Yorgancılar olmak üzere İzmir Ticaret Odası Başkanım Mahmut Özgener’ e, Ticaret Borsası Başkanım Işınsu Kestelli’ ye çok teşekkür ediyorum.

Sizlere bölgemizden kısaca bahsetmek isterim. 10 MİLYON METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ Bölgemizde bulunan 360 sanayi parselimizin, 270 adedi tahsis edilmiş durumda, 90 firmamız aktif olarak üretim yapmakta. 45 fabrikamızın da inşaatları devam ediyor.

135 fabrikamız ise projelerini hazırlama aşamasındalar. Bölgemizde sanayicilerimiz 550 milyon Euro ihracat değeri yaratmaktadır. Bizler Sanayicilerimizin büyük bütçeler ile yapmış olduğu yatırımların aynı titizlikle korunması gerektiğinin de hep farkında olduk.

Alosbi yönetimi olarak, bugüne kadar yaptığımız iş birlikleriyle; Sağlık Bakanlığıyla 112 Acil Sağlık İstasyonumuzu , İçişleri Bakanlığımızla Jandarma Karakol Binamızı , İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile İtfaiye Hizmet Binamızı hayat geçirdik. Hayata geçirdiğimiz tüm projelerin yanında cami, gündüz bakımevi ve kreş, bilim müzesi gibi projeleri de yapmak için kollarımızı sıvadık. Sanayicilerimizin hayali olan projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Okul konusu açıldığı zaman herkes konuşuyor, herkes fikir beyan ediyor, biz yine bir işbirliği yaparak örnek bir projeye imza attık. Amacımız burada Odalar Borsalar Birliğimiz, Sanayi Odamız ve Milli Eğitim Bakanlığımızla bir arada olmaktı. Gerçekten bu okulun proje okulu olmasında ve bu okulun bu hale gelmesinde elini taşın altına koyan taraflardan olan İl Milli Eğitim Müdürümüzün çok emekleri geçti.

Ben ona da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sayın Başkanım hatırlarsınız ki Türkiye’de eskiden Köy okullarının ne kadar başarılı olduğu hep anlatılır, biz bu anlatılanlardan yola çıkarak buranın anlatılanların ötesinde olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca okulumuzun yurdunun olması ve yatılı eğitim veriyor olması okulumuza ayrı bir anlam kazandırdı.

Okulumuzun değerli öğrencileri hem burada eğitim alacak, hem de burada aldığı eğitimi bölgemizdeki fabrikalarda pekiştirip, mezun olduklarında işi aşı hazır bir birey olacaklar. Bu anlamda okulumuz köy okullarının modernize edilmiş bir hali olarak ortaya çıkıyor. Bu okulun hayata geçirilmesinde biz Alosbi olarak taşın altına elimizi koyduk.

Bu anlamda bütün katılımcılarımız da taşın altına elini koydu. Hep beraber bu okulun yaşaması ve yaşatılması konusunda da elimizden gelen var gücümüzle çalışacağız. Burada Sanayi odamızın ve ticaret odamızın da çok emekleri geçti. Gerek sanayi odamızın meclis üyelerine gerek Aliağa ticaret odası meclis üyelerine, müteşebbis heyetimizin almış olduğu kararlarda verdikleri destekler için hepsine ayrı ayrı şükranlarımı iletiyorum.

Sayın başkanım derler ya odalar ve borsalar birliği ne iş yapar işte tobb böylesine mükemmel bir organizasyonda eğitimde önderlik yapar. Derler ya sanayi odası ne iş yapar , bu gördüğünüz dev yatırımların yer aldığı sanayi bölgesinin temelini atar. Sanayi odaları burada gördüğünüz istihdamı yaratır. Sanayi odası bu gördüğünüz eğitim kurumlarının önderliğini yapar. Onun için sizin şahsınızda sayın Ender başkanıma bir kez daha teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.

Burada ana teması eğitim olan, ana teması kalifiye ara eleman yetiştirmek olan, öğrencilere iş imkanı, aş imkanı sağlamak olan okulumuzda gerçekten bizleri yalnız bırakmayan Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği İnşaat Ve Emlak İşleri Müdürü Sayın Haluk Bey’e, Segment İnşaat Sahibi Sayın Serdar Bey’e Ve Saygıdeğer İl Milli Eğitim Müdürümüze Ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve okulumuzun Müdiresi Ayşegül hocamıza ve tüm çalışma arkadaşlarıma, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Bugün varlığınızla bölgemize ve okulumuza çok anlam kattınız bu kadar yoğun programınızda bize zaman ayırdınız.
İleride okulumuzun adını çok duyacaksınız, ileride gelip ziyaret ettiğinizde yetişen öğrencilerimizin neler başardığına hep birlikte şahit olacağız. İnşallah Ülkemize, bölgemize, örnek bir okul olur.

İyi ki yaptık diyeceğimiz ve hepimizin beraber sahip çıktığı birlik olunca neler yapılabildiğini gösterebildiğimiz, TOBB çatısı altında nelerin başarıldığını gösteren bir yapıyı hayata geçirmiş oluruz ve ben bir kez daha katılımlarınızdan dolayı şükranlarımı ifade ediyorum.
Başkanım proje okulumuzda desteklerinizin devamını temenni ediyorum. Saygılar sunuyorum…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com