Ana sayfa » Siyaset » BAYIR: “HALK KARNINI DOYURAMIYOR, 3 BİN LİRA NASIL ARTIRABİLSİN?…”

BAYIR: “HALK KARNINI DOYURAMIYOR, 3 BİN LİRA NASIL ARTIRABİLSİN?…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İz Tv’de yayınlanan Pınar Teke ile Gün Doğdu programının konuğu oldu. Bayır, 9 Eylül kutlamalarının ardından yaşanan sorunlardan HDP’ye bakanlık verme tartışmalarına, geçtiğimiz günlerde açıklanan sosyal konut projesinden CHP’nin iktidara geldiğinde yapacağı projelere kadar birçok konuyu değerlendirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i 9 Eylül kutlamalarındaki konuşması üzerinden hedef almasına Tacettin Bayır, “Biz burada Osmanlıyı Fatih Sultan Süleyman’ı karşımıza almıyoruz ki, kast edilen şey Osmanlı değil. ‘Osmanlıya hakaret ettin’, ‘ecdadına hakaret ettin’ denmesi olayı tamamen çarpıtmadır. Söz konusu olan Osmanlı değildir.

Kurtuluş Savaşı’nda Türk milletine ihanet edip İngilizlerin gemisine binip giden kişi Vahdettin kast edilmiştir. Bu çok açıktır, Türk halkıda bunu anlamıştır çünkü Tunç Soyer’in okuduğu Nutuk’tan bir bölümdür” şeklinde cevap verdi. Bayır, Erdoğan’ın aynı konuşmada Tunç Soyer’in babasını hedef alarak ‘Bunun babası da böyleydi’ şeklinde konuşmasına ise, “Tunç Soyer’in babasını tanıyoruz biliyoruz en azından, bir mahkemede savcıydı ama Sayın Erdoğan’ın babasını ben tanımıyorum” diye yorum yaptı.

‘KENDİNİ KANITLAMIŞ PARTİ’

Son günlerde çıkan ‘6’lı masanın seçimde kendilerine destek verirse HDP’ye bakanlık vereceği’ yönündeki söylemlere ise Bayır, “Ne ülkenin gündeminde ne de ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gündeminde böyle bir şey yok. Herhangi bir siyasi partiye bakanlık verilmesi herhangi bir İstanbul ya da İzmir milletvekilinin elinde olan bir şey değildir. HDP defalarca seçimlere girmiş kendini kanıtlamış mecliste de de temsilcisi olan milletvekilleri olan siyasi bir parti. Siz seversiniz sevmezsiniz ayrı bir şey. Ama Türkiye’de toplumda karşı olan siyasi parti olduğu kesin” diye cevap verdi.

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Sosyal Konut Projesi’ni de değerlendiren CHP’li Bayır, “Bugün asgari ücret alan bir kişi karnını doyurabiliyor mu ki 3 bin TL arttırabilsin? Asgari ücretin yarısı kiraya gidiyor yarsıyla da projeyi öderse nasıl olacak bu iş? Bunlar kusura bakmasın ama hayal görüyorlar. 100 bin konut projesi derken yine birilerini zengin edecekler herhalde. Yollar, köprüler, tüneller bitti ‘biraz da konut yapalım oradan kazanalım’ derdindeler” dedi.

BAYIR, PROJELERİ DE ANLATTI…

Bayır, CHP’nin iktidara geldiğinde yapacağı projeleri şu şekilde sıraladı: “Kadın ve esnaf bakanlığı kuracağız. Esnafların ve kadınların sorunlarını çözmek için bakanlık oluşturacağız.İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden taraf olacağız. Gençlerin alacağı ilk 0 otomobilden ÖTV’yi kaldıracağız. Mülakatla işe alımı kaldırıp torpilli ortadan kaldıracağız. Beyin göçünü engelleyeceğiz. Çocuk işçiliğini engelleyeceğiz. Asgari ücret enflasyona asla yenik düşmeyecek. 3600 ek gösterge ve EYT meselesini mutlaka çözüme kavuşturacağız. Ticaret erbabına sicil affı getireceğiz…”

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com