Ana sayfa » Güncel » ÖZBAY: “MİLLİ EĞİTİM DE ÇÖKÜŞ DÖNEMİ YAŞIYORUZ…”

ÖZBAY: “MİLLİ EĞİTİM DE ÇÖKÜŞ DÖNEMİ YAŞIYORUZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay İz TV’de yayınlanan Pınar Teke ile Gün Doğdu programına konuk olarak, yeni eğitim öğretim dönemini, öğretmenlerin öğrenicileri ve yardımcı eğitim görevlilerinin sorunlarını değerlendirdi.

Özbay, “Bugün yine birçok sorunla önümüzdeki süreçte daha da görünür olan ve yaşamımızı yakından etkileyen eğitimdeki adete bir kaos ortamını hep birlikte yaşayacağız görünüyor. Milli eğitimde çöküş dönemi yaşıyoruz ve bu çöküş artık bir enkaza dönüşmüş durumunda sorunlar kronikleşmiş soruna yönelik çözümler sağlanmadığı için artık gerçekten eğitim ortamında çocuklarımız açısından ve eğitimi yürütmekle sorumlu olan eğitim bileşenleri açısından ve bu eğitim sürecini birebir yaşayacak olan veliler açısından oldukça sorunlu bir döneme başlıyoruz” dedi.

‘GÖRMEZDEN GELECEKLER…’

Eğitimdeki sorunların ısrarla çözülmediğini söyleyen Özbay, “Eğitimin ayrılmaz parçaları vardır ulaşım barınma bu sorunların hiçbirinin çözülmediğini göreceğiz. Çocuklarımız yine okullarında beslenme sorularıyla karşı karşıya kaldığını göreceğiz. Çocuklarımızın okullarına ulaşırken ulaşımlarında sorunlar yaşadığını göreceğiz.

Yine kalabalık sınıflarla karşı karşıya kalacağız geçen gün paylaşmıştık 66 kişilik sınıflara da şahitlik edeceğiz 40 kişilik sınıflara da şahitlik edeceğiz bunun yanında iktidarın desteklediği beslediği 13 kişilik okullara da şahitlik edeceğiz. Ama bunların ortalamasını alıp kamuoyuna gerçekten hiç yüzleri kızarmadan ortalamayı verip 25 kişilik ortalamalarla sınıfları olduklarını söyleyecekler neden çünkü bütün kaynaklarını ayırdıkları okullarda 13-14 kişiyle hatta 10 kişiyle belki eğitim öğretim dönemini sürdürürken 60 kişilik okulları görmezden gelecekler ve kamuoyunu yanlış şekilde bilgilendirmeye devam edecekler” diye konuştu.

‘SİHİRBAZLIK ÖRNEĞİ…’

İzmir’de depremin ardından yaşanan okul binası sıkıntısının devam ettiğini hatırlatan Özbay, “İzmir’den de örnek verebiliriz. İzmir’de bile bugün deprem ve çeşitli sebeplerle yıkılan yapılmayan okulların hala yapılmadığını üzerinden yıllar geçmesine rağmen tadilatlarının yeniden inşa sürecinin gerçekleştirilmediğini dolayısıyla bunu da çözmek için bir sihirbazlık örneğiyle karşı karşıya kaldığımızı göreceğiz.

Nedir o? Okul içerisinden okul çıkarmak 1 okul içerisinde 2 farklı okul türünü sığdırmak. Peki bu neye sebep olacak sabahın çok erken saatlerinde uykusunu almadan okula gitmek zorunda kalan çocuklar akşamın çok geç saatinde okuldan çıkmak durumunda kalan çocuklarla bizi karşı karşıya bırakacak” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com