Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » James Webb Uzay Teleskobunun Gözünden, Orion Nebulası’nın Fotoğrafı…

James Webb Uzay Teleskobunun Gözünden, Orion Nebulası’nın Fotoğrafı…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-25 Aralık 2021’de uzaya fırlatılan bugüne kadarki en gelişmiş uzay teleskobu James Webb, geçtiğimiz haftalardan bu yana uzayın derinliklerini görmediğimiz detaylarıyla incelememizi sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Uzay Teleskobu, son olarak galaksimiz içinde bulunan Orion Nebulası’nı muhteşem detaylarıyla görmemizi sağladı.

James Webb’in objektiflerine giren Orion Nebulası’nın görüntüsü, 18 ülkeden 100’den fazla bilim insanından oluşan PDRs4All topluluğu tarafından paylaşıldı. 11 Eylül’de çekilen görüntüler, çeşitli filtrelerle işlenerek paylaşıldı. Ortaya çıkan o muhteşem görüntü şu şekilde oldu:

Yukarıda gördüğünüz fotoğraf, çeşitli gök cisimlerinin de bugüne kadarki en net hallerini içeriyor. Sadece bu kare içinde yer alan cisimler ise şu şekilde:

Peki yeni görüntüler neler sunacak?

Görüntüyü paylaşan bilim insanları, yeni görüntüyle birlikte yıldızların nasıl doğduğu konusunda önemli bilgiler sunuyor. Görüntü üzerinde yapılacak çalışmalarla birlikte yıldızlar hakkında bilinmeyen noktalardan bazıları da açıklığa kavuşabilir…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com