Ana sayfa » Güncel » PRENS CHARLES NİHAYET KRAL TAHTINA OTURDU!…

PRENS CHARLES NİHAYET KRAL TAHTINA OTURDU!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, 70 yıl hüküm sürdükten sonra 96 yaşında Balmoral’da öldü.

Ailesi, Perşembe günü erken saatlerde sağlığıyla ilgili endişelerin artması üzerine İskoçya’da Balmoral Kalesi’nde toplandı.

1952 yılında tahta çıkan Kraliçe Elizabeth’in tam 70 yıl boyunca tahtta kalarak Birleşik Krallık’ın en uzun süre hüküm süren lideri oldu.

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde öldü. Kral ve Kraliçe Eşi bu akşam Balmoral’da kalacak ve yarın Londra’ya dönecek” denildi.

Kraliçe Elizabeth hükmü boyunca İkinci Dünya Savaşı sonrası yaşanan değişim, Soğuk Savaş, Birleşik Krallık’ın AB’ye dahil olması ve ayrılması gibi tarihi olaylara tanıklık etti.

Kraliçe 2. Elizabeth tahtta kaldığı süre boyunca 15 başbakanla birlikte çalıştı. İlk beraber çalıştığı başbakan Winston Churcill olurken, son çalıştığı başbakan ise pazartesi günü seçilen Liz Truss oldu. 1874 doğumlu Churcill ile 1975 doğumlu Truss’ın doğum tarihleri arasındaki 101 yıllık fark Kraliçe’nin on yıllar süren hükmünün uzunluğunu ortaya koyan çarpıcı detaylardan biri olarak öne çıkıyor.

70 yıldır tahta bulunan Kraliçe’nin ölümüyle birlikte, eski Galler Prensi olan en büyük oğlu Charles, yeni kral olarak ülkeyi yasta yönetecek.

YENİ KRAL CHARLES VE BAŞBAKAN TRUSS’TAN AÇIKLAMA…

Kraliçe’nin ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles yaptığı ilk açıklamada, “Sevgili annem, Kraliçe’nin ölümü benim için en büyük üzüntü anıdır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Liz Truss ise Başbakanlık Konutu önünde yaptığı açıklamada, Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün hem İngiltere’de hem de dünyada şok etkisi yarattığını söyledi.

Truss, “Kraliçe 2. Elizabeth modern Britanya’nın üzerine inşa edildiği bir kaya gibiydi. Britanya bugün büyük bir ülkeyse, onun sayesindedir. Taç, artık Kral III. Charles’a geçiyor. Kral’a sadakat ve bağlılığımızı sunuyoruz. Tanrı Kral’ı korusun!” diye konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com