Ana sayfa » Siyaset » İYİ PARTİLİ BAŞKAN ALİAĞA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNLARINI SIRALADI, ÇÖZÜLMELERİ ÇAĞRISINDA BULUNDU…

İYİ PARTİLİ BAŞKAN ALİAĞA’NIN EN ÖNEMLİ SORUNLARINI SIRALADI, ÇÖZÜLMELERİ ÇAĞRISINDA BULUNDU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar Yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı buluşma da bir araya geldi.

İlçe başkanlığında gerçekleşen buluşma da Adar, basın mensuplarıyla Aliağa’nın 5 önemli sorununu paylaştı. Başkan Adar özetle şunları söyledi:

“Başkan Acar, Asbestli Geminin Aliağa’ya geleceğini ispatlasınlar bende onların yanında yer alacağım demişti. Ancak gemi gelmediği için bu söz anlamını yitirdi. Parti, ideoloji şu-bu farkı gözetmeksizin bu konu da mücadele veren bütün Aliağa’lı hemşehrilerine teşekkür etmeli Serkan Acar. Artı, kulaktan dolma bilgilerle tepki gösteriyor sözüyle ilgili de özür bekliyorum kendisinden, bu erdemliliği gösterecektir umudunu taşıyorum.

  1. konu 301 yataklı Aliağa Devlet Hastanesi konusu. Yeri ayrılmış her şey bitmiş ama henüz ortada hiç bir şey yok. İktidar Partisinin milletvekillerinin bu konu da verdiği sözü yerine getirmelerini bekliyoruz. Aliağa’da esnafı gezip dert dinliyorsunuz da, kardeşim burada sıkıntı belli. Bizim Aliağa’ya, Aliağa’lıya yakışacak modern ve çağdaş Devlet Hastanesi sözünüzü yerine getirin.

Bir başka sorun TOKİ sorunu. Hiç bir bölgede yaşanmayan sıkıntılar yaşanıyor Aliağa’da. 2008’de müteahhit gittikten sonra yeni müteahhit çok kalitesiz malzemeler kullanarak inşaatı bitirdi. Aliağa’lı hemşehrilerimiz mağdur oldu. Aynı olayı yine yaşıyoruz burada. 33 blok 615 daireden oluşan bir projede hak sahipleri mağdur. 12 blok çıkmış geri kalan 20 bloğun temeli bile atılmamış. Aliağa’ya bu reva neden görülüyor?.

Şu anda Aliağa’da Ege Üniversitesinin 1.200 öğrencisi var. Bunun 350’li yeni başlayacaklardan oluşuyor. Bunların kalması için konut gerekiyor, bu da son derece ciddi bir sıkıntı. Bana 10-15 civarında üniversite öğrencisi gelip ev bulamadıklarını söyledi. Bu insanların yurt sorunu nasıl çözülecek?.

Aliağa Belediyesinin TOKİ’deki misafirhanesinin bu amaçla kullanılmasını teklif ediyoruz. 40 daire var orada, bir kısmı derneklere verilmiş, bir bölümü bu amaçla tahsis edilebilir. Çıtak’taki Okulda da 50-60 kişi konaklayabilir. Şu an devam eden Battı-çıktı projesinden dolayı Aliağa Belediyesini kutluyoruz. Başkanı en ağır bir şekilde eleştiren benim ama bu konu da teşekkür etmekte boynumuzun borcudur.

Orada bazı vatandaşlar mağduriyet yaşıyor, sorun hukuksal boyuta taşınmıştır, o konuyu da takip ediyoruz. Ne karar çıkar bilemeyiz. Mesleki Hastalıklar Hastanesi meselesi var, kaba inşaat tamamlandıktan sonra 9 Eylül Üniversitesine devredilecekti. Şu an kaba inşaat bitmiş görünüyor. Biz yaptık, bitirdik, şimdi iş Üniversite de diyemeyiz. Biz bu bölgenin insanıyız, Serkan Acar’da bu kentin belediye başkanı. Bir an önce bu hastanenin hizmete açılması gerekmektedir.

Sağlıkla ilgili Aliağa Halkına ne tür hizmet verileceğinin net bir şekilde belirlenmesi lazımdır. Üniversite yetkililerine bunu soruyoruz, henüz netleşmiş bir şey yok yanıtını alıyoruz. Vatandaş önce Aliağa Devlet Hastanesine gelip buraya sevk alacak deniliyor. Ortada bir keşmekeş var. Aliağa’lı vatandaşımızın direkt faydalanabileceği bir hizmet verilmeyecekse bu hastane neden yapılıyor o zaman?. Şu anda orada flu bir durum var, bunun aydınlığa kavuşmasını istiyoruz.”

Kahvaltılı sohbet toplantısı toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi…

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com