Ana sayfa » Siyaset » ERDOĞAN’DAN YANANİSTANA: “TEKRAR SÖYLÜYORUM, BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ…”

ERDOĞAN’DAN YANANİSTANA: “TEKRAR SÖYLÜYORUM, BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’ı kapsayan Balkan turu öncesi basın toplantısında konuştu. Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

Ziyaretimizde Bosna Hersek’te yaşanan siyasi krize karşı çözüm çabası içinde olacağız. Balkanların istikrarını destekleyen bir politika izliyoruz.

Bosna Hersek’in toprak bütünlüğüne olan desteğimiz devam edecektir.

Türkiye ile Bosna Hersek ile ikili ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Önümüzdeki dönem gerçekleştireceğimiz müşterek faaliyetleri de ele alacağız.

Bölge ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik her 3 ülkede düzenlenen forumlara katılım sağlanacak.

Türkiye ile Bosna Hersek arasında hali hazırda çok iyi seviyede bulunan ikili ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Müşterek faaliyetleri de ele alma imkanı bulacağız. Merhum Aliya İzzetbegoviç’i,n kabrini ziyaret edeceğiz.

Daha sonra Belgrad’a geçeceğiz. Vucic ile ikili ve heyetlerarası görüşmelerimiz olacak.

SORU CEVAP…

Sırbistan Kosova arasında gerilim yükselir mi? Türkiye’nin tutumu ne olur?

Bu bölgede arzu edilmeyen sıkıntılar hep yaşandı. Bu bölgedeki sorunları da Vucic’in ağırlık koyması ile aşarız diye düşünüyorum.

Yunanistan’ın Ege’de S300 tacizi sonrası Türkiye radar kilidi olayına yönelik nasıl bir adım atar?

Gerek NATO sekreteri ile gerek NATO temsilcileri ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Bu konuda hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan da bunu farkında. Bu konuda da çekidüzen vermiş gibi görünüyorlar. Bundan sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye ile nasıl bir ilişki içerisinde olacağını düşünerek hareket edecektir. Yoksa tekrar söylüyorum bir gece ansızın gelebiliriz…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com