Ana sayfa » Güncel » BASIN AÇIKLAMASI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ, EYT’LİLER GASP EDİLMİŞ HAKLARINI İSTEDİ…

BASIN AÇIKLAMASI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ, EYT’LİLER GASP EDİLMİŞ HAKLARINI İSTEDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanlar, EYT sorununun 23. yıldönümünde İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya geldi.

Eyleme, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, siyasi parti temsilcileri ve Türkiye’nin farklı illerindeki EYT’liler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu eylemde EYT Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak basın açıklaması okudu. Eylem alanına kurulan kara tahta ve temsili formül masasında Çalışma ve Ekonomi Bakanı Vedat Bilgin’in açıkladığı “EYT Formülü” eleştirildi. Eylemde, “Bizimkisi bir hak mücadelesi” pankartı açıldı. “Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a, çıksın artık bu yasa” şeklinde sloganları atıldı.

“EYT’LİLERİN MAĞDURİYETİNE SEBEP OLAN YASANIN KABULÜNDEN BU YANA 23 YIL GEÇTİ…”

EYT Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın okuduğu basın açıklaması şöyle:

“Kamuoyunda kısaca EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın mağduriyetine sebep olan yasanın kabulünden bu yana 23 yıl geçti. 8 Eylül 1999’da çıkarılmış olan 4447 sayılı yasanın bazı hükümlerinin evrensel hukuk kurallarına aykırı bir şekilde geçmişe yönelik uygulanması emeklilikte yaş şartını ortaya çıkarmıştır.

Mevcut emeklilik şartları kazanılmış haklarımız iken ilaveten üçüncü bir şart olarak eklenen yaş şartının geçmişe uygulanması adaletsiz, eşitlik ilkesine aykırı, yasaların öngörülebilir ilkesinin hiçe sayıldığı bir şekilde düzenlenmiştir. Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın mağduriyeti yukarda belirttiğim üzere maalesef 4 gün sonra 8 Eylül tarihinde 23’ncü yıldönümünü tamamlayacaktır.

“BU ZORLU MÜCADELEDE KARŞIMIZA BİR ÇOK ENGEL ÇIKARTILDI…”

Bugüne kadar bu zorlu mücadelede karşımıza birçok engel çıkartıldı. Federasyon ve bağlı derneklerimiz olarak yılmadan, pes etmeden, aynı zamanda da kırmadan dökmeden, mağduriyetimizi her alanda yasaların bize verdiği izinler çerçevesinde anlatmaya devam ettik, halen de devam ediyoruz.

Bugüne baktığımızda, nihayet EYT probleminin bir an önce çözülmesi gereken bir toplumsal problem olduğu iktidarından muhalefetine tüm siyasi partiler tarafından kabul edilmiş durumdadır…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com