Ana sayfa » Güncel » DOLAR BUNDAN BÖYLE SAATLİ BOMBA GİBİ!…

DOLAR BUNDAN BÖYLE SAATLİ BOMBA GİBİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Merkez bankalarının, enflasyon ve resesyon ikilemi arasında alacağı aksiyonlar ise fiyatlamalara yön veren temel faktör olmayı sürdürüyor.

Son haftalarda yetkililerin yaptığı açıklamalar, hem ABD Merkez Bankası’nın (Fed) hem de Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) bu ayki toplantılarında 75 baz puanlık faiz artırımına gideceği ihtimalini artırırken, bu durum dolar talebinin de canlı kalmasına neden oluyor.

DOLAR ENDEKSİ REKOR KIRDI…

Bu gelişmelerle dün dolar endeksi 110 sınırına kadar çıkarak Haziran 2002’den bu yana en yüksek seviyeyi test ederken, tahvil piyasasından çıkışların artmasıyla ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,30 ile 10 haftanın zirvesini gördü.

DOLARDA SON DURUM…

Dolar endeksinin zirveyi görmesinin ardından serbest piyasada 18,21 liradan alınan dolar 18,22 liradan satılıyor. 18,1600 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 18,17 lira olarak belirlendi.

Dün, doların satış fiyatı 18,2080 lira, avronun satış fiyatı ise 18,1130 lira olmuştu.

RİSK İŞTAHI DÜŞÜK SEYREDİYOR…

Analistler, enflasyonist endişelerle merkez bankalarının atacağı agresif politika adımlarının, halihazırda yavaşlayan ekonomileri resesyona itebileceği beklentilerinin piyasalarda risk iştahının düşük seyretmesine neden olduğunu söyledi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com