Ana sayfa » Siyaset » Murat Bakan’dan Emniyet Genel Müdürlüğüne: “Açıklama Ahaber Dilini Hatırlatıyor…”

Murat Bakan’dan Emniyet Genel Müdürlüğüne: “Açıklama Ahaber Dilini Hatırlatıyor…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Emniyet Genel Müdürlüğü personellerinin 5 yıllık maaşının yatırılması karşılığında 300 TL’lik banka promosyonu anlaşması yaptığını söylemesinin ardından dün Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi.

EGM’den yapılan açıklamada “Promosyon ödemelerinin tamamı personele dağıtılmakta olup taşıt vb. alımı gibi farklı bir alanda kullanımı asla söz konusu değildir. Maaş protokolü, il emniyet müdürlükleri mevcut protokollerinin süresi bittikçe dahil olabilecek şekilde düzenlenmiştir” denildi.

CHP’li Bakan, EGM’nin açıklamasına Twitter hesabından yanıt verdi. Bakan, “Emniyet Genel Müdürlüğü, polisin maaş promosyonu ile ilgili olarak @suleymansoylu’ya sorduğumuz sorulara ciddiyetten uzak yanıt vermiş. Hakkını arayan, promosyon bedelinin neden düşük olduğunu soran, polis memurlarını FETÖ dili ile konuşmak ile itham etmiş! #egmpromosyonuiptalet” dedi.

Bakan şöyle devam etti:

“Bu dil bize devlet kurumunun basın iletişiminden ziyade AHaber dilini hatırlatıyor.İlginç bir şekilde aynı dili kullanan bazı internet siteleri de hem benimle ilgili hem de hakkını arayan polis memurları ile ilgili zamanında FETÖ’nün yaptığı gibi yalan haber operasyonları yapıyor.

FETÖ’cü diyemiyor; teşkilatı FETÖ’den temizleyen, 15 Temmuz’dan sonra iç güvenliği sağlayan bu personelin haklı talebini sindirmek için “FETÖ dili” tabirini kullanıyor, biat etmeyen polis memurlarını ve muhalefeti bu şekilde karalamaya çalışıyor.

EGM’nin Medya Halkla İlişkiler Protokol Başkanı Levent Eke’nin eski A Haber Muhabiri olduğu ve özgeçmişinden de aslında bir devlet görevlisi olmadığı siyasi bir misyonu yerine getirmek için orada olduğu anlaşılıyor. O yüzden polisi hedef alan bu açıklamaya şaşırmıyoruz.

Yalnız bilinmesi gereken şu ki; 330.000 kişilik teşkilatın tamamı bu promosyon anlaşmasının karşısında ve yapılan bu açıklama tüm Polis Teşkilatını hedef alıyor. Polisin ciddi ekonomik sorunları var. Bugün KMH yada kredi kartı borcu olmayan neredeyse hiç polis yok!

Kamu bankalarına polise icra işlemi yapmayın talimatı verildiğini duyuyoruz. Hal böyle iken polisin hakkı olan ve alamadığı eksik 20.000 TL tüm polislerin derdine bir nebze olsun derman olacak ve onlara rahat bir nefes aldıracaktır.

Memurunu düşünen bir teşkilat neden bu anlaşmayı iptal ederek yerine yenisini yapmamak noktasında bu kadar direnç gösterir bu öfkenin ve bu direncin altında ne var ?.

Net sorulara net cevaplar vererek devlet kurumu olmanın gereğini yapın, her şeyden önce göreviniz olan polis memurunun hakkını hukukunu koruyun, hakkını hukukunu koruyanlara kara çalmayın, devlet adabı bunu gerektirir!…”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com