Ana sayfa » Güncel » NAE SAO PAULO TAM YOL İLERLİYOR!, 9 EYLÜL’DE İZMİR AÇIKLARINDA OLMASI BEKLENİYOR…

NAE SAO PAULO TAM YOL İLERLİYOR!, 9 EYLÜL’DE İZMİR AÇIKLARINDA OLMASI BEKLENİYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kamuoyunda ‘ölüm gemisi’ olarak adlandırılan asbest yüklü Nae Sao Paulo isimli uçak gemisinin İzmir’in Aliağa ilçesindeki Gemi Söküm Tesisleri’nde sökülmesi için geçtiğimiz haftalarda izin vermişti.

İzin üzerine Rio de Janeiro’da demirli ve motorları bulunmayan Nae Sao Paulo, Hollanda bandıralı Alp Centre isimli römorkör tarafından çekilerek İzmir’e doğru yola çıkarılmıştı. 4 Ağustos tarihinde yola çıkan geminin, gemi takip sitesi olan Marine Trafic’sitesinde yer alan bilgilere göre İzmir düşman işgalinden kurtuluş günü olan 9 Eylül 2022 tarihinde İzmir açıklarında olması bekleniyor.

BREZİLYA KARASULARINDAN AYRILDI…

Gemi yola çıktıktan sonra satış ihalesine karşı açılan davada Brezilya Yüksek Mahkemesi’nin, Nae Sao Paulo’nun çıkışını durdurma kararı aldığı ileri sürüldü. İlerleyişi süren geminin Brezilya karasularından çıktığı da öğrenildi.

İZMİR AÇIKLARINDA DENETLENECEK!…

İzmir açıklarında gemi denetimden geçecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Brezilya donanmasına ait Nae Sao Paulo adlı gemiye ilişkin, “Gemide iddia edildiği gibi olursa gemi, hiçbir tereddüde yol açmadan aynı şekilde geri gönderilecektir.” açıklamasında
bulunmuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com