Ana sayfa » Bilim-Teknoloji » Bilimsel Araştırmalara Göre, Vücut Çalışan Erkeklerin Penisleri Küçülüyor? İşte Nedeni…

Bilimsel Araştırmalara Göre, Vücut Çalışan Erkeklerin Penisleri Küçülüyor? İşte Nedeni…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Elbette bu durumun bilimsel bir açıklaması var. Sağlık uzmanı olan Richard Honaker, bu durumun kan akışıyla ilgili olduğunu belirtiyor.

Honaker’ın ifadelerine göre, erkekler kas yapmak için vücut çalışırken, vücutları kaslarına ve eklemlerine kan gönderiyor. Bunun sonucunda penise ve skrotuma (testislerin içindeki torbaya benzeyen yapılara) giden kan miktarı da azalmış oluyor. Bu durum tabii ki endişe verici değil ancak bunu ortadan kaldırmak için de yapılacak bir şey maalesef ki yok.

Egzersiz yapmak penisi küçültüyor diye spor yapmaktan vazgeçerek hareketsiz bir yaşam tarzını benimsemeniz gerekmiyor.

Central Florida Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışan ürolog Jamin Brahmbhatt, spor yapmayan erkeklerin penislerinin üstünde yağlanma gelişebileceğini ifade ediyor. Yani sırf spor ‘geçici olarak’ penis küçültüyor diye egzersizden vazgeçmeye kalkmanıza lüzum yok.

Doğru bilinen bir diğer yanlış da uzun süreli vücut çalışmanın penisi küçülteceği algısı.

Uzun süre yapılan egzersizler, penisi küçültmek bir yana dursun aksine büyütebiliyor. Ürolog Brahmbhatt, özellikle kilolu erkeklerin spor yaparak kilo verdikten sonra penislerinin büyüdüğünü ifade ediyor.

Yani aslında bir erkek, egzersiz yaptıktan sonra penisinin veya testisinin küçüldüğünü fark ediyorsa bunun nedeni, düzensiz spor yapmasından kaynaklanıyor diyebiliriz. Çünkü düzenli yapılan egzersiz, Brahmbhatt’a göre hem kalbi hem de ereksiyonu güçlü tutuyor, böylelikle de uzun süreli yapılan sporlar penis boyutunu küçültmemiş oluyor…

Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com