Ana sayfa » Güncel » İŞTE KIZILAY YÖNETİCİLERİNE ÖDENEN “BALLI” MAAŞLAR…

İŞTE KIZILAY YÖNETİCİLERİNE ÖDENEN “BALLI” MAAŞLAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Son yıllarda sık sık tartışmaların odağından olan Kızılay’ın yöneticilerine temmuz ayında ödenen maaşlar ortaya çıktı.

Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre Kızılay Yatırım Holding adı altında holdingleşen Kızılay şirketlerinin yöneticilerine 27 bin ile 38 bin TL arasında maaş ödeniyor.

En yüksek maaş ise Kızılay’ın Sağlık A. Ş. isimli şirketinin genel müdürü koltuğunda oturan Muhammed Murtaza Yetiş’e veriliyor. Aynı zamanda 24’üncü Dönem AKP Adıyaman Milletvekili olan Yetiş’e geçen temmuz ayında tam 38 bin 600 TL maaş ödendi. Bu maaş asgari ücretin yaklaşık 7 katına denk geliyor.

Yetiş’in eşi Sema Kopuz Yetiş’in de bir dönem Kızılay’da üç koltuğu birden bulunuyordu. Sema Kopuz Yetiş aynı zamanda AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Başkan Yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın (KADEM) da üyesi.

YÖNETİCİLERE BALLI MAAŞ…

Kızılay Yatırım Holding’de CFO (Finansal İşler Müdürü) unvanıyla gören yapan Erdal Dursun’a ise 37 bin 519 TL maaş ödendi. Yine Kızılay Yatırım Holding’in Pazarlama ve Kurumsal İletişim Başkanı Zeynep Meltem Özeker de 37 bin 397 TL maaş aldı. Kızılay’ın İdari ve Mali İşler Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu’na 34 bin 740 TL ödenirken, Yönetişim Ofisi Başkanı Şemsi Kamile Canbay’ın ise 34 bin 740 TL maaş aldığı öğrenildi. Kızılay’ın Toplumsal Hizmetler Genel Müdürü Gazi Alataş ise 34 bin 740 TL maaş alıyor.

DİREKTÖRLERE 27 BİN TL…

Kızılay’ın yöneticilerine ödenen yüksek maaşlar bununla da sınırlı değil. Kızılay Bakım A.Ş.’nin genel müdürüne, Kızılay Yatırım Holding A.Ş. Malatya şubesi genel müdürüne, kurumsal gelişim grup direktörüne, insan kaynakları grup direktörüne ve iş geliştirme koordinatörüne de 27 bin TL’nin üzerinde maaş veriliyor.

Bunların dışında Kızılay’da direktör unvanlı yöneticileri ise 23 bin TL maaş alıyor. Bunların dışında birçok yöneticiye ödenen maaş ise 16 bin ile 20 bin TL arasında. 2019 yılında Kızılay’da direktör unvanlı yöneticilere 16 bin TL maaş ödeniyordu.

ÇİFT MAAŞ İDDİASI…

Öte yandan Kızılay’da yönetici olarak görev yapan birçok ismin aynı zamanda şirketlerde yönetim kurulu üyesi olduğu iddia ediliyor. Bu şekilde bazı Kızılay yöneticilerinin ayıca huzur hakkı ve bu şekilde çift maaş aldığı öne sürülüyor…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com