Ana sayfa » Güncel » SOYER: “BURAYA GELECEK O GEMİLERE BURADAN BİR SÖZÜMÜZ VAR, GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER…”

SOYER: “BURAYA GELECEK O GEMİLERE BURADAN BİR SÖZÜMÜZ VAR, GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın sökümü için izin verdiği yüzlerce ton asbest barındırdığı iddia edilen Brezilya donanmasına ait Sao Paulo savaş gemisinin İzmir’e getirilmemesi için Gündoğdu Meydanı’nda miting yapıldı.

Moğollar grubunun da sahne aldığı mitinge, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ödemiş Belediye Başkanı ve Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri katıldı.

“O GEMİ GELDİĞİ GİBİ GİDECEK..”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, AKP’li Erdoğan’a seslenerek, “AKP ne varsa bitirdi, ormanları yağmaladılar, Şimdi de İzmir’i duyanın çöplüğü ve hurdalığı yapmak istiyorlar. İzmir, dünyanın hurdalığı olmayacak. Ama yakında en geç 10 ay sonra AKP hurdalık olacak, hurdaya çıkacak. Moğollar bir şey yapmalı diyor. Evet, bir şey yapmalı. Ne yapmalı? O gemi, Türk kara sularına girmemeli. O gemiyi İzmir’e Aliağa’ya sokmamalıyız. Bu bir başlangıç. Gün gelir eğer o gemi gelmeye devam ederse bu meydan dolar.

İzmirli nasıl ki birlerini geldiği gibi gönderdiyse o gemiyi de o gemiyi besleyenleri de geldiği gibi göndermeyi bilir. Biz sonuna kadar bu mücadelede hep beraber birlikteyiz. Ey Tayyip Erdoğan elini İzmir’den çek. Çünkü İzmirli dik durmayı bilir. Sandıkta nasıl yapıyorsa o gemi geldiğinde gereğini yapmayı bilir. Başkanım 30-40 gün dedi. Bugünden itibaren mücadeleyi büyüterek devam ettireceğiz. Emin olun, inanın… Türkiye’de de her şey çok güzel olacak. O gemi geldiği gibi gidecek. Onlar kaybedecekler” diye konuştu.

“İZMİR DÜNYANIN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİLDİR…”

Asbestli gemiyi İzmir’e sokmamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başkan Soyer, “Ne zaman bu güzel coğrafyanın taşına toprağına saldırı olsa dimdik ayakta duran Moğollar’a teşekkür ediyoruz. İzmir dünyanın çöpçülüğü olmayacak dedik. Bu yolculukta beraber yürüdüğümüz İzmir demokrasi ve Emek Platformunun çok değerli temsilcileri de bizimle beraber. CHP Genel Başkan Yardımcımız Ali Öztunç da bizimle. Gemi, Brezilya’dan yola çıktı.

Bugün Ankara’da Brezilya Büyükelçiliğinin nünde pankartlarımızı açtık Uyardık. Bu gemi İzmir’ gelmeyecek dedik. Gemi yolda 30-40 gün içinde İzmir’e varması bekleniyor. Bu gemiyi İzmir’ sokmamak için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 gün boyunca birçok eylem gerçekleştireceğiz bir şey yapmalı. Yapacağız. Canımız kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Buraya gelecek o gemilere buradan bir sözümüz var. Geldikleri gibi gidecekler” şeklinde konuştu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com