Ana sayfa » Siyaset » ÜNSAL: “BANKALARDA, DOLAR-RUBLE DEĞİŞİMİNDE BÜYÜK SOYGUN, BU HAKSIZLIK DÜZELTİLMELİ…”

ÜNSAL: “BANKALARDA, DOLAR-RUBLE DEĞİŞİMİNDE BÜYÜK SOYGUN, BU HAKSIZLIK DÜZELTİLMELİ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ukrayna-Rusya savaşı sonrası özellikle Avrupa ülkeleri ve ABD tarafından çeşitli yaptırımlarla ekonomik anlamda çembere alınan Rusya’da, Türk şirketlerinin milyarlarca lira yatırımı bulunuyor.

Temmuz ayı dış ticaret verilerine göre, Türkiye’nin en çok ithalat yaptığı ülkeler arasında ilk sırada yer alan Rusya ile milyarlarca lirayı bulun ticaret hacmi her geçen gün artarken CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, “Bankalar tarafından ülkemizde dolar-ruble değişiminde büyük soygun yapılıyor” iddialarını gündeme getirdi.

BANKALARDA RUBLE-DOLAR SOYGUNU!

Bankalarda, dolar-ruble değişimine dikkat çeken Ünsal, “Yasal olarak bir dolar 61,5 ruble ederken bankalar, bir dolar 78 ruble civarında işlem yapıyor. Milyarca yatırım yapan şirketlere ve rublesini, dolara çevirmek isteyenlere yapılan bu haksızlık düzeltilmeli” dedi.

BANKALARIN KÂRI YÜZDE 400 ARTMIŞTI…

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından, Haziran 2022 dönemine ilişkin “Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri” raporuna göre, bankacılık sektörü 2022’nin ilk altı ayında 169 milyar 145 milyon lira net kâr elde ederek, yılın ilk altı ayına göre yüzde 400,5 artmıştı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com