Ana sayfa » Güncel » “BİR EKMEĞİ BİLE BİZE ÇOK GÖRDÜLER” DEDİLER, GREVE GİTTİLER…

“BİR EKMEĞİ BİLE BİZE ÇOK GÖRDÜLER” DEDİLER, GREVE GİTTİLER…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Enflasyondaki artış emekçilerin ücretlerine yansımadı. Emekçiler yaşanan koşullara isyan etti. İstanbul’da Bayrampaşa halinde çalışan emekçiler sorunları çözülene kadar greve gitme kararı aldı.

Sol’dan Sancak Yıldız’ın aktardığına göre; uzun süredir çalışma koşullarına karşı itiraz eden İstanbul Bayrampaşa meyve ve sebze hali işçileri direniş kararı aldı.

İşçiler adına ortak talepleri açıklayan hal emekçisi yaşanan sorunları sıralarken, tek ve öncelikli amaçlarının haklarını alabilmek olduğunu söyleyerek “Bizi görmezden gelenlere yazıklar olsun!” dedi.

“BİR EKMEK 4 LİRA, ONU BİLE REVA GÖRMEDİLER!..”

Hamaliye fiyatlarının, enflasyon ve günün koşullarına göre düzenlenmediğini söyleyen işçiler, Temmuz ayı itibarıyla mevcut ücretin iş bazında 1,30-1,50 TL ye sıkıştırıldığını, mevcut hal yönetiminin ise 2 TL’lik teklifi dahi geri çevirdiğini açıkladı.

İşbaşı ücretler konusunda yasadışı düşük ücret baskısıyla çalışmaya zorlama da hâlde yaşanan sorunlardan biri.

Ekmeğin 4 lira olduğu günlerde hamal ücretlendirmesinde konuşulan ücretlerin insanlık dışı olduğunu söyleyen işçilerin talebi, işbaşı hammaliye ücretinin 2,50 TL olarak güncellenmesi.

’10 bin kişilik halde bir sağlık merkezi bile yok!’

10 bin kişinin çalıştığı Bayrampaşa halinde iş kazaları azımsanmayacak kadar fazla. Yasaların işçi sağlığı açısından hükümlerinin çiğnendiği Bayrampaşa halinde işçilerin olası bir iş kazası ya da hastalık durumunda başvurabileceği tek bir sağlık kuruluşu bulunmuyor.

İşçiler haklarını alana dek mücadeleyi sürdürme kararlılığında olduklarını belirtiyorlar.

“BUNDAN SONRA NE GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIZ…”

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre ise; işçi Hakan Etemoğlu, haklarını savunmak için greve gittiklerini belirtti. Taleplerini hal müdürüne ve sendikalara aktardıklarını ifade eden Etemoğlu, bir sonuç alamadıklarını söyledi. Ethemoğlu, “Bizde bundan dolayı greve girdik” dedi.

Etemoğlu, günde 15-17 saat aralığında zor şartlar altında çalıştıklarını, her şeye zam geldiğini ve bu nedenle geçinemediklerini dile getirdi. Ekonomik krize dikkati çeken Etemoğlu, “Bizim ücretlerimiz yükseleceğine geriledi. Burada çalışan 6 bine yakın elaman var. Bizim sağlık sigortamız yok. Sağlık ocağımız yok.

Birimiz buralarda bir kaza geçirsek kimse müdahale edemeyecek. Bir ambulans gelene kadar iş işten geçecek. Ondan sonra sergi sahiplerine ve hal müdürüne birçok defa taleplerimizi aktardık ama olumlu karşılamadılar. Bizde bundan sonra ne gerekiyorsa onu yapacağız” diye konuştu.

Hal işçileri, daha önce taleplerine dair verilen hiçbir sözün tutulmadığını ve taleplerinin karşılanana kadar indirme ve boşaltma işlemlerini yapmayacaklarını paylaştı. İşçiler, yaptıkları açıklama ardından hal içinde beklemeye başladı…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com