Ana sayfa » Güncel » ANKARA’DAKİ CEMEVİ SALDIRILARINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI…

ANKARA’DAKİ CEMEVİ SALDIRILARINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ankara’da 30 Temmuz Cumartesi Aleviler için ‘matem ayı‘ olan ‘Muharrem Orucu’nun ilk gününde beş ayrı cemevine saldırı düzenlenmişti. Saldırılar sonrası gözaltına alınan bir kişi için emniyetin avukatlara, ‘meczup olduğu kanaati uyandığını’ söylediği belirtilmişti.

Bir kişinin yaralandığı, bir kişinin de gözaltına alındığı saldırıların hedefinde Tuzluçayır Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği ve Batıkent Serçeşme Cemevi vardı.

Saldırgan aynı gün Eskişehir’e giderken yakalanmıştı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, saldırganın A.O.K. olduğunu açıklamıştı. Ankara başsavcılığının talimatı üzerine A.O.K.’yle irtibatlı oldukları belirlenen Ç.C.B. ve B.G. de gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler A.O.K., Ç.C.B. ve B.G, Ankara Adliyesi’ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren zanlılar, tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Burada sorgulanan şüphelilerden saldırgan A.O.K. tutuklandı. Diğer şüphelilerse konutu terk etmeme adli kontrolüyle serbest bırakıldı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com