Ana sayfa » Yerel » 1. ETAP 6 AY ÖNCE DURDU, 2. ETAP İÇİN İHALEYE ÇIKMA KARARI ALINDI…

1. ETAP 6 AY ÖNCE DURDU, 2. ETAP İÇİN İHALEYE ÇIKMA KARARI ALINDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aliağa’nın Samurlu Mahallesi’ne yapılacak toplu konut projesi ile ilgili ihaleye çıkma kararı aldı.

Aliağa Belediyesi Spor Salonu’nda 2020 yılı şubat ayında gerçekleştirilen hak sahibi belirleme kuralarından sonra vatandaşların beklediği 759 konutluk Aliağa 2.Etap TOKİ projesinde yeni ihale tarihi belli oldu.

TOKİ’nin resmi internet sayfasında yer alan duyuruya göre; Samurlu Mahallesi’nde inşa edilecek konutların yapım ihalesi 16 Eylül 2022 tarihinde 11.00’te Ankara’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Samurlu Mahallesi ile Örnek Kent arasındaki 959 parselde ve yaklaşık 95 bin m2 alan üzerine yapılacak projenin ihalesinde 759 konut, 16 ticari yapı, 1 cami inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

İhale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale yöntemiyle yapılacak. 2+1 ve 3+1 olarak yapılacak konutların 600 gün içinde teslim edilmesi bekleniyor.

Proje için daha önce 22 Eylül 2021 ve 22 Nisan 2022 tarihlerinde ihale yapılmış ancak teklif veren çıkmadığı için ihaleler sonuçlandırılmamıştı.

MÜTEAHHİT FİRMA ÖDEME YAPILMADIĞI İÇİN ALİAĞA’YI TERK ETTİ…

Bu arada 614 konutluk 1. etap TOKİ projesi ise Kuzey Ege Haber’e çok sayıda hak sahibinin bildirdiğine göre müteahhit firmaya ödeme yapılmadığı için durdu. Bu yılın Ağustos ayında teslim edilmesi gereken dairelere 6 ayı aşkın bir zamandır çivi bile çakılamadığı için en az 1 yıllık bir gecikme olması söz konusu.

  1. etap inşaatı kalan yerinden bugün başlasa bile 2023 sonundan önce bitmesi görünmüyor. 1. Etap bu durumdayken 2. Etap için ihaleye çıkılacak olması oldukça enteresan bir durum olarak görünüyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com