Ana sayfa » Siyaset » YARKADAŞ: “AKP SEÇMENİ AKP’YE NEDEN KIZGIN?…”

YARKADAŞ: “AKP SEÇMENİ AKP’YE NEDEN KIZGIN?…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugün kaleme aldığı yazısında AKP seçmeninin 15 Temmuz’da Saraçhane’de düzenlenen anmaya katılmadığını ve Kayseri mitinginde de durumun farklı olmadığını yazdı.

“Saraçhane’ye tüm çağrılara ve düzenlenen kampanyalara rağmen sadece 5 bin kişi geldi.” diyen Yarkadaş, Kayseri mitingine “taşınan” seçmenin de görev yapar gibi mitingi dinleyip gittiğini aktardı.

AKP’Lİ YAZARLAR DA MERAK EDİYOR…

Seçmenin kırgın ve kızgın olma nedenini AKP’li yazarların da merak ettiğini söyleyen Yarkadaş, “Bu sorunun cevabı, CHP’ye teslim edilen bir kamuoyu araştırmasında açıkça görülüyor. Kamuoyu araştırmasında AKP seçmeninin AKP’ye kızgın ve öfkeli olduğu tespiti yapılıyor.” dedi.

AKP’li Mustafa Elitaş’ın da durumu kabul ettiğini söyleyen Yarkadaş “AKP’li Elitaş’ın da kabul ettiği ‘’kırgınlık ve kızgınlık’’ın başlıca sebebi hiç kuşkusuz ki; ekonomik kriz… Kriz, artık kendisini hissettiriyor ve bundan AKP seçmeni de etkileniyor.” ifadelerini kullandı.

Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP’ye teslim edilen kamuoyu araştırmasında altı çizilen hususlar ise AKP’nin bu ‘kırgınlık ve kızgınlık’ı kolay kolay gideremeyeceğini gösteriyor.

Neden mi?

AKP’ye oy veren seçmenler, 2022 yılının başında artırılan ve 4250 TL’ye çıkarılan asgari ücret miktarına tam destek vermiş. Ancak, Ocak’ta yapılan zammın henüz Şubat ayında eridiğinin görülmesi üzerine, bu destek ‘tepki’ye dönüşmüş…

BİR ZAM DAHA YAPTILAR AMA…

İktidar kendi seçmenindeki bu kızgınlığı görünce, asgari ücreti 4250 TL’den 5500 TL’ye çıkarma kararı almış. Böylece, seçmenin rahatlayacağı ve kızgınlığının geçeceği düşünülmüş. Ancak gelin görün ki; asgari ücretin 5500 TL’ye yükseltilmesi de seçmeni rahatlatmamış. Haziran ayının sonunda ilan edilen 5500 TL’lik asgari ücretin Temmuz ayının ilk haftası erimesi, tepkiyi öfkeye dönüştürmüş…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com