Ana sayfa » Güncel » TUTUKLU SAVCI: “UYUŞTURUCU BULUNAN ARACI BEN SATTIM…”

TUTUKLU SAVCI: “UYUŞTURUCU BULUNAN ARACI BEN SATTIM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Adana’dan Konya’ya uyuşturucu sevkiyatını yönettiği iddiasıyla tutuklanan savcı Osman Yarbaş’ın hakimlik ifadesi ortaya çıktı.

Adana Narkotik Şube’de görevli, ödüllü polis memuru Cumhur Acarca’nın kullandığı otomobil 29 Ekim 2021 akşamı Konya’da durduruldu. Eşinin ve yeni doğan bebeğinin de olduğu araçla kaçmaya çalışan polisin 25 kilo eroini yola attığı iddia edildi.

İddiaya göre kurye polis Cumhur Acarca’ya talimat veren ise Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş’tı. Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alınan Yarbaş geçen hafta iddiaların basına yansıdığı gün haberlere ilişkin erişim engeli aldırmak için gittiği adliyede tutuklandı.

Halktv.com.tr’de Seyhan Avşar’ın haberine göre, savunmasında söz konusu suçlama nedeniyle üzgün ve kızgın olduğunu söyleyen Yarbaş, “Tutuklamaya sosyal medyada yer alan haberler nedeniyle sevk edildiğimi düşünüyorum. Tutuklama sevk yazısındaki birinci ve ikinci olayda ben yokum. Yedi olayın sadece dördünde benden bahsediliyor” dedi.

Sanık polis Cumhur Akarca ve diğer sanıklar ile aynı sitede oturduğunu aktaran savcı Yarbaş, “Bu insanlarla sosyal alanlarda oturup, akşamları çay içiyoruz. Benim samimiyetim buradan kaynaklıdır” diye konuştu.

‘UYUŞTURUCU BULUNAN ARACI BEN SATTIM..’

Ailesinin araç alım satım işleri yaptığını öne süren savcı Yarbaş, “Sitede kapıcı dahi birçok insan benden araba istemiştir. Ben onlara bir savcı gibi yaklaşmadım. Uyuşturucunun bulunduğu …. plakalı aracı ben sattım. Satış Antalya’da olduğu için 320 bin TL’yi döviz olarak aldım. Kalanını daha sonra alacaktım. Ben bu suçlamalara tenezzül edecek biri değilim. Ben Antalya Adliyesi’nde yakalandım. Yayın yasağı aldırmak için adliyeye gittim. Bu kaçma şüphemin olmadığını gösterir” ifadelerini kullandı.

Mahkeme suçun niteliği ve önemi, mevcut delil durumu, PTS görüntü kayıtları, HTS inceleme döküm tutanağı, araştırma tutanağı, baz bilgileri ve WhatsApp üzerinden yapılan görüşmeler gerekçesiyle savcı Yarbaş’ın tutuklanmasına karar verdi…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com