Ana sayfa » Güncel » METEOROLOJİ: “İZMİR KAVRULACAK, SICAKLIK 40 DERECEYİ BULACAK…”

METEOROLOJİ: “İZMİR KAVRULACAK, SICAKLIK 40 DERECEYİ BULACAK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir, Manisa ve Aydın’ı kapsayan Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Ege Bölgesinde hava sıcaklıklarının Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olacağını bildirdi.

Bu sıcaklığın kaynağı, Kuzey Afrika üzerinden ülkemize doğru gelen sıcak hava dalgası. Ancak Türkiye’de, bilhassa bizim bölgemiz olan İzmir, Aydın ve Manisa’da herhangi bir sıcaklık rekorunun kırılmasını beklemiyoruz. Vatandaşların korkmasına gerek yok ama yine de ortalamanın üzerinde sıcaklık olduğu için saat 11.00 ile 16.00 arasında yaşlılarımız, kronik rahatsızlığı olanlar ve hamilelerin güneş ışığına direkt maruz kalmamasını öneririz denildi.

“İzmir’de kıyı kesimlerde 33-36, iç kesimlerde 38-40 arasında sıcaklık olacak. Aydın, en sıcak ilimiz. Burada kıyı kesimlerde 33-37, iç kesimlerde 40-42 derece sıcaklık olacak. Manisa’da da 38-40 derece sıcaklık beklentimiz var. Sıcaklığın en fazla etkisini Pazartesi günü hissedeceğiz. Termometreler en yüksek dereceyi Pazartesi gösterecek. Çarşamba gününden sonra sıcaklıklar mevsim normallerine inmeye başlayacak” ifadesinde bulunuldu…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com