Ana sayfa » Siyaset » “GÖRECEKSİNİZ, SEÇİM OLACAK VE HALK BU İKTİDARI GÖNDERECEK…”

“GÖRECEKSİNİZ, SEÇİM OLACAK VE HALK BU İKTİDARI GÖNDERECEK…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçen aylarda hakkında verilen siyasi yasak ve hapis cezasının ardından Sözcü’den Ruhat Mengi’ye açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da ev ev gezerek vatandaşın nabzını tuttuklarını söyleyen Kaftancıoğlu, seçim için iddialı olduklarını belirtti. Kaftancıoğlu, “Seçim olacak ve göreceksiniz bu halk sayesinde olacak, bu halk iktidarı gönderecek. Çok iddialı söylüyorum birlikte başaracağız” dedi.

Davalarla yıldırılmaya çalışıldığını söyleyen Kaftancıoğlu, “Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kadın sürekli davalarla yıldırmaya çalışılıyorsa ve hukuk da bunun aracı yapılıyorsa bunun tek bir cevabı vardır; ya bir siyasi intikam alınmaktadır ya da bu kişinin veya partinin siyasetini risk olarak görüp başka türlü durduramadıklarını gösterir” diye konuştu.

“HUKUK ARAÇSALLAŞTIRILDI…”

Kaftancıoğlu açıklamasının devamında, hakkında verilen cezanın AKP’nin İstanbul seçimini kaybetmesinden dolayı olduğunu savundu.

Kaftancıoğlu, “Devletlerin dini adalettir, adalet bir siyasi düşünceye ya da iktidarın bakışına göre ya da herhangi birinin isteğine göre şekillenemez. Hukuk herkese eşit şekilde uygulanmalıyken AKP iktidarı döneminde hukuk öylesine araçsallaştırıldı ki Cumhurbaşkanı rahatlıkla ‘Ben savcılara talimat verdim, Bronson çıkmayacak’ diyebiliyor, daha acı olan; yargıda görev alan yargı mensupları da kendilerini kraldan çok kralcı yaklaşımlarıyla da hukuka göre değil ‘Acaba hangi kararı alırsak saray bize kızar veya sarayın hoşuna gider’ anlayışına göre karar vermek zorunda kalabiliyorlar” dedi.

AKP’nin seçimi kaybettikten sonra ülkeyi terk edeceğini savunan Kaftancıoğlu, “Bu yapılanlar tamamen gideceklerini kendileri de görüp giderayak yangından nasıl mal kaçırabiliriz duygusuyla yapılıyor, bu tespiti yapalım. İkincisi; 6’lı masa iktidarın bütün bu olanlarla, hukuksuz adımlarıyla ilgili süreçleri olmayan yargıya, hukuka rağmen yürütüyor” diye belirtti…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com