Ana sayfa » Güncel » ESNAFLAR İSYAN ETTİ: “YURTTAŞLAR AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA…”

ESNAFLAR İSYAN ETTİ: “YURTTAŞLAR AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP’nin hatalı ekonomik politikaları nedeniyle milyonlarca yurttaş açlık ve yoksullukla karşı karşıya kaldı. Açıkladığı rakamlar tartışma konusu olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre enflasyon yüzde 78,62’ye yükseldi. Bağımsız araştırmacılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) açıkladığı rakamlara göre ise enflasyon yüzde 175,55’e yükseldi.

ESNAFLAR İSYAN ETTİ, YURTTAŞLAR AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA…

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Karacabey’de esnafın ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Esnaf satış yapamamaktan vatandaş da hayat pahalılığından dert yandı.

Anka’nın aktardığına göre bir simitçi, “Daha bu sabah bir kadın utana sıkıla yanıma gelerek dört liralık simidi veresiye almak istedi” dedi.

Bursa Karacabey’de bir simitçi, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’a, “Daha bu sabah bir kadın utana sıkıla yanıma gelerek dört liralık simidi veresiye almak istedi. ‘Ay başında ödesem olur mu’ dedi. Yıllardır simitçilik yapıyorum ilk defa böyle bir durumla bu dönemde karşılaştım” sözleriyle ekonominin durumunu özetledi.

Bir pazarcı da “Vallahi utanıyorum ama mecburuz. Alma güçleri yok” dedi.

Milletvekili Erkan Aydın da şunları söyledi:

“Durum içler acısı. İktidar sabredin diyor ya. Millet bir simit alamayacak duruma geldi. ‘Fiyat artışı yok güncelleme var, bütün dünyada enflasyon var’ dedikleri bir ülkede, insanlar sabah aç karnına işe gitmemek için veresiye simit almak durumunda kalıyorlar. İşte. 2022 Türkiye’si. Saraylarda yaşıyorlar ancak halkımız muhtaç olmuş bir kuru simide…”

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com