Ana sayfa » Güncel » HEKİMLER BAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR, BAKAN KOCA’YI İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR…

HEKİMLER BAKANLIK ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR, BAKAN KOCA’YI İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya’nın Konya’da görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine tepkiler dinmiyor.

Birçok siyasetçi olayı kınarken başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere mesleki örgütler sağlık çalışanlarının uğradığı şiddete karşı tepki göstererek iki günlük greve çıktı.

SİYAH ÇELENGE POLİS TARAFINDAN EL KONULDU…

Bugün de sağlık emekçileri grevini sürdürürken, Ankara Tabip Odası tarafından, Sağlık Bakanlığı önüne bırakılmak istenen siyah çelenge polis tarafından el konuldu.

“İSTİFA ETMESİ İÇİN DAHA NE GEREKİR…”

Oturma eyleminin gerçekleştiği bakanlık önünde konuşan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Baytemür, “Bir bakanın istifa etmesi için daha ne gerekiyor?” diye sordu.

Baytemür, “Pandemiyi yönetemediniz 521 tane sağlık çalışanımız öldü, bu istifa gerekçeniz olmadı. Covid-19 meslek hastalığı sayılsın dedik, bunu savunamadınız. ‘istiyorum ama’ dediniz, olmadı. Her ölümde üzüntü duydunuz. Her şiddette üzüntü duydunuz… Biz her gün sağlıkta şiddete uğrayan arkadaşlarımızı ziyaret etmekten artık bıktık. Buradan sesleniyoruz eğer gerekli önlemi almazsanız biz alacağız” dedi.

Baytemür’ün konuşmasının ardından ‘Bakan istifa’ sloganları yükseldi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com