Ana sayfa » Güncel » OPET BAŞKANI, AVRUPA’NIN EN UCUZ BENZİNİ TÜRKİYE DE DEDİ, AHABER İLE ALAY EDİLDİ!…

OPET BAŞKANI, AVRUPA’NIN EN UCUZ BENZİNİ TÜRKİYE DE DEDİ, AHABER İLE ALAY EDİLDİ!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Çanakkale’de bir açılış törenine katılan Opet Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı Fikret Öztürk, Avrupa’nın en ucuz benzininin Türkiye’de olduğunu söyledi.

ÖZtürk’ün konuşmasına yer veren A Haber de, “Türkiye’de 1,4 Euro, Avrupa’da ortalama 2 Euro… Türkiye Avrupa’nın en ucuz akaryakıtını tüketiyor” ifadeleriyle konuyu haberleşti.

ALMANYA’DA BENZİN FİYATLARI NE KADAR?…

A Haber’in okuyucularına servis ettiği haber sosyal medya kullanıcıları tarafından tepki çekerken, Türkiye’de 95 oktan benzinin litre fiyatı son zamlarla birlikte 25-26 lira aralığında bir seviyeye gelirken, aynı cins yakıtın Almanya’da 2 Euro’yu aşan fiyatı, 1 Haziran’da yürürlüğe giren vergi indirimiyle birlikte 1,75 Euro’ya geriledi.

ALMANYA’DA ASGARİ ÜCRETLE KAÇ LİTRE BENZİN ALINIR?…

Son fiyat gelişmeleriyle birlikte Türkiye’de asgari ücretli 5 bin 500 lira ile 211 litre benzin alabilirken, Almanya’da bin 300 Euro seviyesindeki asgari ücretli bir maaşıyla 742 litre benzin alabiliyor.

TOPLU TAŞIMA SEMBOLİK SEVİYEYE ÇEKİLDİ…

Öte yandan Federal Almanya hükümeti, vatandaşını Ukrayna savaşı nedeniyle artan enerji fiyatları altında ezdirmemek ve bütçelerini rahatlatmak için yürürlüğe koyduğu bir başka önlemle de toplu taşıma ücretlerini sembolik seviyeye çekti. Bu çerçevede Almanya’da aylık 9 Euro’ya eyalet sınırlaması olmaksızın ülke içindeki tüm toplu taşıma araçlarından yararlanılabilecek…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com