Ana sayfa » Güncel » “ENFEKTE SAYISI ARTARSA, YENİ VARYANT ORTAYA ÇIKABİLİR…”

“ENFEKTE SAYISI ARTARSA, YENİ VARYANT ORTAYA ÇIKABİLİR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yaklaşık 2 buçuk yıldır devam eden Koronavirüs salgınında zorlu süreç geride kalırken tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte vakalar yeniden artmaya başladı. Yapılan test sayısının az olması, önlemlerin gevşetilmesi ve Koronavirüs sürecinin nezle-grip algılanması nedeniyle gerçek vaka sayıları ortaya çıkmazken virüsün yeniden yükselişe geçmesi yeni riskleri de beraberinde getirdi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yüce Ayhan, maske ve mesafe kuralına uyulması gerektiğini belirterek enfeksiyon ne kadar çok yayılırsa yeni varyant riskinin o kadar artacağını söyledi. Ayhan, aşılama konusunun yeniden ele alınması gerektiğini de vurguladı.

Yaklaşık 2 buçuk yıldır devam eden Koronavirüs salgınında zorlu süreç geride kalırken tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte vakalar yeniden artmaya başladı. Yapılan test sayısının az olması, önlemlerin gevşetilmesi ve Koronavirüs sürecinin nezle-grip algılanması nedeniyle gerçek vaka sayıları ortaya çıkmazken virüsün yeniden yükselişe geçmesi yeni riskleri de beraberinde getirdi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yüce Ayhan, maske ve mesafe kuralına uyulması gerektiğini belirterek enfeksiyon ne kadar çok yayılırsa yeni varyant riskinin o kadar artacağını söyledi. Ayhan, aşılama konusunun yeniden ele alınması gerektiğini de vurguladı…

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com