Ana sayfa » Güncel » HARMANDALI GERİ GÖNDERME MERKEZİNDE NELER OLUYOR?…

HARMANDALI GERİ GÖNDERME MERKEZİNDE NELER OLUYOR?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Dün gece 01:00 sularında sosyal medyada yayınlanan bir video üzerine avukatlar harekete geçti. Videoda, İzmir, Harmandalı Geri Gönderme Merkezi’nde olağanüstü bir şeyler olduğu görünüyordu.

Bunun üzerine gece 01:00 sularında bir grup avukat Geri Gönderme Merkezi’ne geldiler. Ambulans ve itfaiye araçlarının içeri girdiğini gördüklerini paylaşan avukatlar geceden bu yana kendilerine bilgi verilmediğini vurguladı.

ÇELİŞKİLİ BİLGİLER VERİYORLAR..’

Avukat Burcu Ertaş, kanuna aykırı bir şekilde geceden bu yana içeriden haber alamadıklarını, kendilerine birbiriyle çelişen bilgiler verildiğini şu sözlerle anlattı:

“Normalde biz avukatlar içeriye sorun olmadan girebiliyoruz. Dün gece içeriye girmek istediğimi, müvekkilim olan Nesib Zuhuri’nin iyi olup olmadığını görmek istediğimi söyledim. Israr ederek içeri girmeyi başardım. Girdikten sonra etrafımız Jandarma ve güvenlik memurlarıyla sarıldı. Hatta güvenlik memurlarından birisi ‘müdahale edin şunlara’ dedi.

Burası bir kamu kurumu, saat gözetmeksizin istediğimiz saatte girebiliriz. Müvekkilimle görüşene kadar çıkmayacağımı söyledim. Mültecileri tuttukları binanın önüne geldik. Oradaki memurlarla da tartıştık. Buna rağmen içeri alınmadık. Savcı bize bir polis ekibi yolladı. Şikayetimiz varsa karakola gidebileceğimiz söylendi. Oradan da bir sonuç alamadık.”

İKİ MÜLTECİ GRUP ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI İDDİASI…

Ertaş, Geri Gönderme Merkezi’ne sabah 08:00 sularında tekrar geldiklerini belirtti. İçeriye girme talepleri bu kez, “Jandarma’nın vardiya değişimi var” denilerek engellenmiş. Yarım saat beklemeleri istenmiş. Bu süre geçtikten sonra ise “Kurum amirinin emri var, sizi içeri alamıyoruz” denilmiş.

Ertaş, şu saate kadar bilgi alamadıklarını, kendilerine iki mülteci grup arasında tartışma çıktığının söylendiğini ama bunun da inandırcı olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“İki mülteci grup arasında tartışma çıktığı söylendi. Burası çok katlı bir bina, pencerelerde demirlik var. Ordan bize deport edileceklerini bağırıyorlar. İçeriye çok sayıda Jandarma otosu girdi. Avluda çok sayıda araç var. Bizden gizlenen bir şeyler var. İzmir Valiliği’nin ve Göç İdaresi’nin bir korkusu, kaygısı yoksa avukatı içeri alır. Dediği gibi iki mülteci grup arasında tartışma çıkmışsa, avukat da gördükleriyle ikna olur ve dışarı çıkar…”

Gerçek Gündem

Foto-Evrensel

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com