Ana sayfa » Güncel » “ÇALIŞTAYA VE FORMÜLE GEREK YOK, BÜTÜN MAĞDURLARI YAN YANA GELMEYE VE BERABER MÜCADELE ETMEYE DAVET EDİYORUZ…”

“ÇALIŞTAYA VE FORMÜLE GEREK YOK, BÜTÜN MAĞDURLARI YAN YANA GELMEYE VE BERABER MÜCADELE ETMEYE DAVET EDİYORUZ…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama da, neden çalıştay yapılıyor, neden formül aranıyor diye sordu ve bu sorulara yanıt verdi. Özüpak şu ifadelerde bulundu:

EYT sorunu artık formüllerin görüşüldüğü ve çalıştaylar yapılan bir sorundan çıkmış durumda. Tek formül 4447 nolu kanun geriye aleyhte işletilmesinin iptali ile bütün mağduriyetlerimizin bitmesini sağlamak olarak görülüyor.

Neden çalıştay yapılıyor, neden formül aranıyor?

Bunun tek nedeni EYT mağdurunu oyalamak ve sonucun seçim öncesi yada seçim vaadi ile verilecek formüllerin EYT mağdurunun kabul etmesi sağlanmasını onaylamak, peki biz formülleri çalıştay yaparak tartışırsak hükümet ne yapar?

Son zamanlarda sayısız formüller önümüze atıldı biz hiçbirine yanaşmadık kabul etmedik ve karşı geldik. Amaç zaten formüller üzerinden nabız yoklayarak bize hükümetin çalışmasını oluşumlar üzerinden kitleye kabul ettirme senaryolarını hayata geçirdiler

Bizim bu süreçten sonra ne formüle nede çalıştaya ihtiyacımız var. Son beş çalışma bakanı EYT için zaten çalışmalar yaptı ve sn Vedat bilgin de bu mağduriyeti bilen çalışan en bilgili bir bakan olarak şuanda görevde biz artık formül ve çalıştay yapmak yerine sonuca gitmeliyiz.

EYT Federasyonu kurulduğundan bugüne kadar her etkinliğinde ses getirmiş ve ses getirmeye de devam edecektir. Bu sürecin sonunda EYT mağduriyeti bitiminde yeni mağduriyetler doğmaması için bizlerin birlik beraberlik içinde olduğumuzu ve sadece haklarımız için yan yana geldiğimizi göstermeliyiz.

İki haftadır telefonla oturduğumuz yerden ses getirmeye devam ediyoruz. İlk Akim Ak parti iletişim merkezini arayarak merkezin tıkanmasını ve daha sonra da bakıma alınmasını sağladık katılım çok yüksek oldu ve bu raporlar yukarıya aksettiğini hepimiz biliyoruz. İkinci bir çalışmada MHP iletişim merkezini arayarak sözlerinde durmasını ve Sayın Devlet Bahçeli’nin inisiyatif almasını isteğimizi ilettik ve bu çalışmanın da çok yoğun katılımla yapılması yine ses getirdi. İletişim merkezi kilitlendi bu çalışmalara devam edeceğiz. Oturduğumuz yerden sesimizi duyurup gündemden EYT’yi düşürmeyeceğiz.

EYT ve diğer mağduriyetler için formüllere ve çalıştaylara bu süreçten sonra hiçbir gereği yoktur bu nedenle de bütün mağdurları yan yana gelmeye ve beraber mücadele edip ses getirmeye davet ediyoruz.

EYT, ABO, Staj, GSS, Emekli ve Emekli aylıkları ile ilgili bütün mağduriyetler için yakında komisyonlar kurularak mağduriyetleri daha çok gündemde tutabilmek ve çözümü için etkinlikler yapmaya başlayacağız. EYT Federasyonu olağanüstü genel kurulundan sonra bu süreci hayata geçireceğiz.

EYT’liler ülkemizin gündeminden düşmeyecek ve her alanda mücadeleyi en üst düzeye taşımaya devam edeceğiz. STK (sivil toplum kuruluşu) olarak üstümüze düşen bütün sorumluları dernek başkanlarımız ve yönetim kurullarımızla yerine getirmeye devam edeceğiz.

Bütün mağduriyet temsilcisi arkadaşlarımızı EYT Federasyonu ile iletişime geçmeye davet ediyoruz. Bu süreçten sonra daha etkin bir çalışma ve sonuç odaklı olmak için artık tek ses tek yürek olmalıyız….”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com