Ana sayfa » Güncel » “HAL FİYATLARI RAFLARA YANSIMADI…”

“HAL FİYATLARI RAFLARA YANSIMADI…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Yaz ayları gelmesine rağmen yüksek girdi maliyetleri ve enflasyon nedeniyle sebze-meyvede beklenen fiyat düşüşü henüz gerçekleşmedi.

Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan ise ürünlerin fiyatları düşmesine karşın market raflarına bu durumun yansımamasından dolayı halkın ucuza meyve- sebze yiyemediğini iddia etti.

Fiyatlar üzerinde sürekli denetim yapılması gerektiğini belirten Doğan, Haber Global’e yaptığı açıklamada, “Defalarca belirttiğimiz gibi denetim şart. Burada 4 liraya sattığımız domates, markette neden 14- 15 lira? Yetkililere sesleniyoruz. Denetim yapılırsa vatandaş ucuza yiyecek. Buradan 4 liraya çıkan malın markette en fazla 8 lira olması lazım” dedi.

PEKİ HALDE FİYATLAR NASIL?…

Doğan’ın bu açıklamasına karşın halde fiyatlar da pek de söylendiği gibi değil. Adana Hali’nde yerli domatesin kilosu en düşük 4,50, en yüksek 9 lira. Salkım domateste ise fiyat 4 ile 8 lira arasında değişiyor. Biberin kilosu 2,25 lira ile 15 lira aralığında. Halde fiyatlar kabakta 2,75-5,50, patlıcanda 2,50-5, soğanda 2-5, patateste 4-8 lira aralığında belirlenmiş durumda…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com