Ana sayfa » Siyaset » HKP İZMİR’DEN ‘SÜRTÜK’ DİYEN ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU…

HKP İZMİR’DEN ‘SÜRTÜK’ DİYEN ERDOĞAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Örgütü, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük’ açıklaması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısı konuşmasında Gezi Direnişi’ne katılan yurttaşlara yönelik “Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti” iddiasını tekrarladı. Erdoğan, direnişe katılan eylemciler için “Bunlar çürük, bunlar sürtük” ifadelerini kullandı.

HKP İzmir İl Örgütü üyeleri ve yöneticileri AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hakaret” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçlarını işlediklerini belirterek suç duyurusunda bulundu.

“ERDOĞAN İFTİRALARLA DOLU HAKARETLER ETMİŞTİR…”

HKP’liler tarafından Savcılığa verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan benim ve benim gibi ülkenin onuru, bağımsızlığı, doğası ve ağaçları için barışçıl bir şekilde eyleme geçen milyonlarca kişiye; işçiye, emekçiye, kadına, erkeğe, gençlere, yaşlılara ve çocuklara özetle tüm halkımıza ağza alınmayacak şekilde iftiralarla dolu hakaretler etmiştir.

Bu nedenle bu suç duyurusunu bu hakaretleri kabul etmeyen, bu yalanlara inanmayan tüm işçi, emekçi, kadın, erkek, genç ve yaşlılar adına, “bu daha başlangıç mücadeleye devam” diyen milyonlar adına, bu eylemlerde katledilen ve eğer aramızda olsalardı bizimle birlikte bu suç duyurusunu vereceğine inandığım Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan adına veriyorum.”

HKP’liler dilekçede Erdoğan hakkında soruşturma ve akabinde kamu davası açılmasını talep etti.

“BU HAKARETLERİ ASLA KABUL ETMİYORUZ…”

Suç duyurusunun ardından İzmir Adliyesi önünde HKP İzmir İl Yöneticisi Prof. Dr. Özler Çakır açıklama yaptı.

Çakır, “Biz Halkın Kurtuluş Partisi olarak Şanlı Gezi Direnişine katılan halkımıza yapılan bu hakaretleri asla kabul etmiyor ve AKP’giller’in hukuk bürosuna dönüşmüş olan mahkemelerinden sonuç çıkmayacağını bilsek de tarihe not düşmek adına yargıya taşıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki Gün Gelecek, Devran Dönecek ve Tayyip Erdoğan işlediği tüm suçlardan ötürü bağımsız mahkemelerde yargılanarak cezalandırılacaktır” ifadelerine yer verdi….

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com