Ana sayfa » Güncel » “ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZLE İŞ YAVAŞLATALIM, GÜCÜMÜZÜ DOSTA-DÜŞMANA GÖSTERELİM…”

“ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZLE İŞ YAVAŞLATALIM, GÜCÜMÜZÜ DOSTA-DÜŞMANA GÖSTERELİM…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Petrokimya İşçileri Birliğince Tüpraş’ta yaşanan gelişmelere yönelik yeni bir paylaşımda bulunuldu. İşten çıkarma listelerine karşı eylemde bulunulması gerektiği ifade edilen paylaşım şöyle:

“Tüpraş’ta işten atma saldırısını konuşuyoruz ama ne yapılabileceği konusunda bir açıklık yok. Öncelikle bu saldırının sadece listede işçilerin değil tüm işçilerin iş güvencesine yapıldığını görebilmeliyiz.

Temelde ise sermayenin örgütlülüğümüzü kırmayı, sonraki süreçlerde yeni hak gasplarına yolu düzlemeyi hedeflediğini ortaya koymalıyız. Şu ana kadar yapılan sosyal medya ya da kumanya alma yöntemleri mevcut sessizliği bozmuyor, kamuoyunun desteğini sağlayamıyor. Bu saldırıya karşı mücadelenin önemi açıkken bunun nasıl yapılacağına dair önerilerimizi paylaşıyoruz:

*Kent Merkezlerinde basın açıklaması yapalım. Sadece Tüpraş işçileri değil, başta petrol-iş üyesi işçiler olmak üzere tüm sınıf kardeşlerimizin parçası olacağı, dayanışma ve desteğini göstereceği bir eylem yapalım. Sermayenin saldırılarına karşı sesimizi duyuralım.

*Yemekhanede çatal kaşık vurma eylemleri yaparak tepkimizi başlatalım.

*Bir günlük işyerine kapanma yaparak mücadele kararlılığımızı gösterelim.

  • İş yavaşlatma eylemi ile üretimden gelen gücümüzü dosta düşmana gösterelim.

Uyarı eylemleri karşısında geri adım atılmazsa her türlü eylem kararlılıkla sürdürülmeli, tek bir işçi arkadaşımızın atılmasına müsaade etmemeliyiz. Haklarımıza, işçi arkadaşımıza, örgütlülüğümüze ve geleceğimize sahip çıkalım!..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com