Ana sayfa » Siyaset » BAŞDANIŞMAN MEHMET UÇUM AKP’LİLERİN HEDEFİNDE!…

BAŞDANIŞMAN MEHMET UÇUM AKP’LİLERİN HEDEFİNDE!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ekonomik kriz derinleşip seçim tartışmaları giderek hız kazanırken iktidar içindeki kavga da giderek büyüyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, geçen hafta TV100’de Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlamış ve kendisinin dünya görüşünü, “Ben yurtsever sol demokrat bir adamım, Atatürk hepimizin kırmızı çizgisidir, Türkiye benim kırmızı çizgimdir, Cumhuriyetin birikimleri benim vazgeçilmezimdir. Yeni anayasa çalışması bu birikim üzerine kurulacak. Cumhuriyet, laiklik, Atatürk üzerine kurulacak” sözleriyle tanımlamıştı.

“NASIL BİR ŞIMARIKLIK..”

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, Uçum’a sözleri nedeniyle tepki göstererek; “AK Parti’nin bir lideri var. Karar organı MKYK var. Bir parlamento var. AK Parti’nin parlamentoda bir grubu var.

Sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor. Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?” demişti.

“AK PARTİ BU DEĞİL..”

Uçum’un ifadelerine bir tepki de eski AKP milletvekili Mehmet Metiner’den geldi. Metiner; “Uçum’un söylediklerini de üslubunu da kabule değer bulmuyorum. AK Parti bu değil. Reis’e ölümüne bağlı olanların anlayışı da tarzı da bu değil. Reis bilsin ki rahatsızlık had safhada” dedi.

Uçum ise henüz sessizliğini koruyor…

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com