Ana sayfa » Güncel » EGE SANAYİSİNDE ZİRVE ALİAĞA’NIN…

EGE SANAYİSİNDE ZİRVE ALİAĞA’NIN…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), üretimden satışlara göre bölgede 2021 yılının 100 büyük firmasını açıkladı. İlk 10’a yine Aliağalı firmalar damgasını vurdu. 100 büyük firma sıralamasında Aliağa’da faaliyet gösteren STAR Rafineri, Tüpraş ve Petkim ilk üçte yer aldı.

2021 yılında dış ticaret hacmi, elleçlenen yük miktarı, ve limanlara gelen gemi sayısı bakımından rekor kıran Aliağa, EBSO’nun açıkladığı “2021 yılı üretimden satışlara göre 100 büyük sanayi kuruluşu” listesinde ilk 10’da 6 firmayla yer alarak büyük bir gurur daha yaşadı.

Ertürk: ‘Üretimleri, satışları ve istihdamlarıyla her zaman gurur duyduğumuz bu kuruluşlarımızı kutluyorum’

Açıklanan listede yer alan Aliağa firmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, “Aliağa’da faaliyet gösteren firmalarımızın listede yer alarak gösterdiği başarı, Aliağa’nın bölge ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı bir kez daha ortaya koyduğunu ifade ederek;

“Aliağa’nın bölge ve ülke ekonomisine katkısı her yıl katlanarak artıyor. Yatırımlar ile birlikte sanayi, üretim, istihdam ve ticarette hızla büyüyor, büyümeye de devam edecektir. Gerek pandeminin etkilerinin devam ettiği gerekse de ekonomide yaşanan olumsuzluklara rağmen firmalarımızın başarı grafiklerini sürdürdüklerini görmek bizleri çok mutlu etti.

Türkiye’nin en büyükleri arasında yer alan; üretimleri, satışları ve istihdamlarıyla her zaman gurur duyduğumuz bu kuruluşlarımızı kutluyorum. Bizler her durum ve koşulda ilçemizde faaliyet gösteren firmalarımıza desteklerimizi vermeye devam edeceğiz. Umarım ilerleyen yıllarda daha çok firmamız bu listede yer alır” dedi…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com