Ana sayfa » Güncel » Erdinç Şahin-STOK’ÇULUK YAPIYOR, MİLLETİN CANINA OKUYORLAR, BİRİLERİ DE SFENKS GİBİ BAKIYORLAR!…

Erdinç Şahin-STOK’ÇULUK YAPIYOR, MİLLETİN CANINA OKUYORLAR, BİRİLERİ DE SFENKS GİBİ BAKIYORLAR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Yüzde 3, yüzde 5 kar marjıyla çalışıyoruz diyorlar aslında koskoca bir yalan söylüyorlar!.

Zincir marketlerin dev depoları ve burada STOK’ladıkları milyonlarca değerinde ürünleri var. Bu ürünlere her zam geldiğinde sanki yeni almışlar gibi etiket fiyatı değiştirip zam yapıyorlar, bunu herkes biliyor, tabi yetkililerde!.

Efenim, biz STOK’çuluğa karşıyız, bunları tespit edip gereken cezaları veriyoruz… Tabi bu da kuyruklu cinsinden bir yalan!.
Eğer bu cezalar gerçekten verilmiş olsa örneğin toz şekerin kilo fiyatı 11 lira değil en çok 7 lira olurdu, 5 litrelik ayçiçek yağı 165 lira değil en çok 80-90 liradan satılırdı, vatandaşta bu derece vahşi bir şekilde soyulmazdı!.

Market zincirleri, göz göre göre STOK’çuluk yaparak son 6-7 ayda milyarlar kazandılar, halen de kazanmaktalar

Peki, bu para helal mi?, onu ben bilemem, kendilerine İslami Marketler Mağazaları yakıştırması yapanlar daha iyi bilir!. Ancak şunu söyleyebilirim, gerçek müslüman STOK’çuluk, tefecilik yaparak para kazanmaz, bunu bırakın yapmayı düşün(e)mez bile. Artık bilinçli olarak iyice yoksullaştırılmış bir halka yönelik olarak kendi milyarlarına yeni milyarlar katmak için çok adice bir şekilde fırsatçılık yapmazlar.

Peki bunu sadece zincir marketler mi yapıyor?, hayır eline küçük ya da büyük fırsat geçiren hemen herkes yapıyor. O eski AHİLİK geleneği çoktan unutulmuş, insanlar birbirine çelme takıp istismar etmeyi, kar, marifet sayar olmuş. Ülkenin geldiği, getirildiği duruma bir bakın!. Kim hayatından memnun?, kim bu günlere ileri de hatırlamak istemeyecek?

Bu STOK’çulara ZIMMİ bir destek olmasa bunu yapmaya asla cesaret edemezler. Kırkta yılda bir Valinin biri çıkıp depo baskını yapacak, ve STOK’çuların canına okuyacağız, onlara nefes aldırmayacağız diyerek milletin gazını alacak, geçiniz kardeşim, geçiniz. Onlara STOK’çular yaparak kazandıkları paranın,10 katını, 20 katını ceza olarak verin ve o cezaları uygulayıp burunlarını sürtün bakalım bir daha böyle bir şey yapabilecekler mi ?

Bir bakıyorsunuz pek çok üründe fiyatlar kopyalanmış gibi birbirinin aynı. Whatsapp grupları kurmuşlar fiyatlara aynı anda zam yapıyorlar. Bu KARTEL’leşmedir, TRÖST’leşmedir. ABD gibi ticaretin adil koşullar gözetilerek uygulundığı ülkelerde bunu yapan firmaların canına okurlar, gözlerinin yaşına bakmadan, Yahu suçtur suç!, Hırsızlıktır, soygunculuktur, STOK’çuluktur, hatta tefeciliktir, nedir tefecilik, insanları istismar ederek, paradan para kazanmak, öyle değil mi?.

Bu millet sizin yalanlarınızdan bıktı artık!, hani diyorlar ya: “Dürüst olun, dürüst”, hayatınızda bir kere de siz dürüst olun, ve milleti bu kadar istismar etmekten vazgeçin, aslında istismar kelimesi yerine yapılan soyguna daha yakışan bir kelime de kullanabilirim ama neyse!.

Bunun çok ağır siyasi sonuçları olacaktır elbette, az bir zaman kaldı, yaşayıp göreceğiz, anketler biraz daha farklı şeyler söylese de!…

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com