Ana sayfa » Siyaset » ORC ARAŞTIRMA 5 İLDE ANKET YAPTI, 4 İL DE CHP, 1 İL DE AKP ÖNDE…

ORC ARAŞTIRMA 5 İLDE ANKET YAPTI, 4 İL DE CHP, 1 İL DE AKP ÖNDE…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, kişisel sosyal medya hesabından 5 ilde yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Kırklareli, Balıkesir, Çanakkale, Manisa ve Tekirdağ’daki oy dağılımının belirlenmesi amacıyla yapılan ankette seçmene “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre, 4 ilde CHP birinci parti olurken, AKP de 1 ilde ilk sırada yer aldı.

Kırklareli’nde CHP yüzde 43,1’le ilk sırada yer alırken, İYİ Parti yüzde 25,1’le iki, AKP ise yüzde 20,4’le üçüncü sırada yer aldı.

Balıkesir’de ilk sırada yer alan CHP, yüzde 31,2 oy oranıyla AKP’nin önünde yer aldı. İkinci sırada yer alan AKP yüzde 30,7, üçüncü sıradaki İYİ Parti ise yüzde 23,8 oy aldı.

Yüzde 34,5 oy oranıyla Çanakkale’de ilk sırada CHP yer alırken, AKP’nin oy oranı ise yüzde 26,4 olarak kayda geçti. Üçüncü sıradaki İYİ Parti ise yüzde 24,1 aldı.,

AKP, Manisa’da yüzde 32,7 oy oranıyla ilk sırada yer aldı. AKP’yi, yüzde 28,4 oyla CHP takip etti. 3. sırayı alan İYİ Parti ise yüzde 19,5’te kaldı.

Anket sonucu son olarak açıklanan Tekirdağ’da ilk sırada yer alan parti, yüzde 35,3’le CHP olurken, AKP yüzde 27,1’le ikinci, İYİ Parti ise yüzde 21,3’le üçüncü sırada yer aldı…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com