Ana sayfa » Güncel » BAŞKAN KOŞTU, YORULMAZIN OĞLUNUN DÜĞÜNÜNE KATILDI, PARTİLİLERİNDEN: “BUĞZ” TEPKİSİ ALDI…

BAŞKAN KOŞTU, YORULMAZIN OĞLUNUN DÜĞÜNÜNE KATILDI, PARTİLİLERİNDEN: “BUĞZ” TEPKİSİ ALDI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Yeni Şakran eski Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Etem Yorulmaz’ın oğlu Mert Yorulmaz’ın düğün törenine katıldığı anları sosyal medyadan paylaştı.

Düğün törenine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Koştu, “Aliağa Şakran Beldesi dönemi Belediye Başkanımız İbrahim Etem Yorulmaz’ın oğlu Mert ve Meryem’in düğün törenine katılım sağladık. Yorulmaz ve Alkanat ailelerine hayırlı olsun. Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluklar dilerim” ifadelerini kullandı.

Bu paylaşım Yorulmaz’ın Ak Parti’den istifa ederken kullandığı sözler nedeniyle parti kulislerinde tepki gördü. Partililer tepkilerini; “Başkan Hakan Koştu partimize buğz eden birinin düğününe gidip paylaşım yapmamalıydı” şeklinde dile getirdi.

Yeni Şakran eski Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz AK Parti’den istifa ederek yaptığı açıklama ile gündem olmuştu. Yorulmaz, “Ben buğz ediyorum. AK Parti’den istifa ettiğim gibi buğz ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Aliağa Belediyesi’nde kadrolu çalışanların işten çıkarılmasına tepki göstererek istifasını açıklayan eski Başkan “ Buğz ediyorum” sözleriyle çok konuşulmuştu. Yorulmaz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Bir kötülük gördüğünüz zaman ,elinizle yada dilinizle olmazsa yüreğinizle buğz ediniz .Ben buğz ediyorum. Tıpkı Aliağa Belediyesindeki kadrolu işçi kardeşlerimizin sorgusuz sualsiz işten çıkarılması nedeniyle buğz ederek, AK Parti’den istifa ettiğim gibi buğz ediyorum. Her gün büromuza giderken geçtiğim yolda bulunan denize sıfır arsaların satılmasına buğz ediyorum” demişti.

Buğz etmek ne demektir?..

Dilimize Arapçadan geçmiş olan buğz kelimesi, 5. yüzyılda literatüre girdi. Buğz kelimesinin sözlük anlamı kindir. Bu kelime, yapılan kötülükleri unutmamak ve düşmanlık beslemek manasında da kullanılır. Sözcüğün fiil hali ise buğz etmek şeklinde yazılır. Kuran’ı Kerim’in birçok ayetinde, gönülden iman etmiş olan Müslümanlara Allah için sevmeleri ve buğz etmeleri emredilmiştir…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com